MILANKO KOVAČEVIĆ: Projektovane “istine“ sa Zapada

Devedesetih godina prošlog vijeka, Novi svjetski poredak je napao Srbe – koji su mu se “našli na putu”, svim sredstvima (ekonomskim sankcijama, vojnom silom – direktno i indirektno služeći se “proizvedenim” secesionistima u Jugoslaviji) a posebno, propagandno – psihološkim i drugim djelovanjem, koristeći sve najsofisticiranije metode tzv. neokortičkog rata i sl.
Projektovanim “istinama” Zapada (teze 1-9) koje su na sve moguće načine neprekidno “prezentovane” Srbima zadnjih 25 godina, stvarana je virtuelna realnost kojom je Zapad čipovao vlastito javno mnjenje ali, nažalost, takvu virtuelnu realnost, čipovanjem, uspio je izgraditi i kod mnogih žrtava – Srba!


1. teza – Srbija je najodgovornija za ratova devedesetih godina i zbog toga je i u sukobu s međunarodnom zajednicom – Srbi su agresori koji su izazvali rat na prostorima bivše Jugoslavije.

SRBI SU GLAVNI KRIVCI – AGRESORI!

Dokazivati da su Srbi krivi za rat nije ni potrebno… dovoljna je činjenica da su bili u sukobu sa svim drugim narodima u Jugoslaviji kao i sa međunarodnom zajednicom; pa ne mogu svi drugi biti krivci za rat a samo Srbi da su nevini – logično je obrnuto! Podrazumjeva se da zbog toga Srbi moraju snositi odgovornost (pa i ostati bez Kosova!) Uostalom, ovu tezu potvrđuje i međunarodni sud u Hagu svojim presudama! (U Hagu su optuženi najviši srpski,vojni i politički zvaničnici tog vremena)

2. teza – Srbi su učinuli najveće zločine u ratovima u bivšoj Jugoslaviji, te napokon, izvršili su i genocid u Srebrenici…

SRBI SU ZLOČINCI – IZVRŠILI SU GENOCID U SREBRENICI!

Naravno, dokaze za ovu tezu ima mnogo jer su srpski zločini sasvim evidentni iz izjava svjetskih zvaničnika i svjetskih medija kao i samih žrtava; Bošnjaka, Hrvata i Albanaca a napokon – to potvrđuje Haški tribunal koji, uglavnom, sudi Srbima za izvršene zločine i genocid dok zločina nad Srbima nije ni bilo ili su oni sasvim minorni (dakle, Srbi su činili najveće zločine i moraju za to snositi posljedice – npr. oduzimanje Kosova!)

3. teza – Srbi su glavni krivci za bombardovanje Srbije od strane NATO pakta jer su vršili velike zločine nad Albancima a na kraju su izazvali i humanitarnu katastrofu na Kosovu 1999.god.

SRBI SU IZAZVALI RAT NA KOSOVU – KRIVI SU!

Do intervencije međunarodne zajedmice je i došlo zbog srpskih zločina u Račku i protjerivnja Albanaca sa Kosova (upravo zbog tih srpskih zločina izazivanja rata s NATO paktom, Srbi zaslužuju i izuzimanje Kosova iz suvereniteta Srbije)

4. teza – Sve što se dešavalo u Srbiji do 2000. godine je bilo nedemokratsko a Srbija je postala demokratska i slobodna tek 5. oktobra kada su na vlast došle demokratske snage koje su za saradnju sa Zapadom (a ne za sukobe sa međunarodnom zajednicom kao diktatorski i zločinački režim S. Miloševića)

DEMOKRATIJA POSTOJI SAMO AKO SE PRIHVATAJU EVROATLANTSKE INTEGRACIJE.

Da je teza tačna pokazuje činjenica da je za vrijeme S. Miloševića Srbija vodila ratove (bila agresor i činila najveće zločine i zato mora snositi odgovarajuće posledice – pa i prihvatiti realnost postojanja samostalne demokratske države Kosovo) a da je dolaskom demokratskih snaga na vlast Srbija postala ravnopravni i uvaženi član međunarodne zajednice koja teži evroatlantskim integracijama i razvoju demokratije i mira na Balkanu.

5. teza – Materijalno blagostanje, sloboda, ljudska prava i demokratija postoje samo na Zapadu (SAD i EU) i bez zapadnih vrednosti i saradnje sa Zapadom nemogući je društveni prosperitet i napredak, pa čak ni opstanak srpske nacije i države.

EVROATLANTSKE INTEGRACIJE NEMAJU ALTERNATIVU!

Ovu tezu ne treba ni dokazivati – uostalom, evrointegracije su obuhvatile sve evropske države i Srbija ne može biti izuzetak (pa čak i po cijenu gubitka Kosova!)

6. teza – Srbi moraju, htjeli – ne htjeli, sarađivati sa Zapadom jer ih u suprotnom očekuje bijeda, izolacija i sankcije a možda i novi ratovi – opšta propast! Nestanak i naroda i države!

MORAJU SE PRIHVATITI EVROATLANTSKE INTEGRACIJE INAČE SLIJEDE NOVI RATOVI (PROJEKTOVANjE STRAHA)

Još jedna potvrda: EU nema alternative – Srbi bi potpuno propali bez saradnje sa Zapadom. Ostali bi izolovani i u sukobu sa svima (Srbi moraju prihvatiti stavove međunarodne zajednice u rješavanju svih pitanja pa i statusa Kosova – ako ne budu sarađivali biće odgovorni za nova stradanja; eventualne sankcije, sukobe, itd.)

7. teza – Srbija mora biti kooperativna i sarađivati sa Zapadom tj. mora voditi realnu politiku koja će joj pomoći da postane uvaženi član međunarodne zajednice – jedino tako, švatanjem realnosti, mogu se rješiti nasleđeni problemi iz nedavne teške prošlosti.

REAL POLITIKA – MORAJU SE PRIHVATITI STAVOVI ZAPADA!

(a realnost je, pored ostalog, da Srbija nosi najveći dio odgovornosti za prošle ratove na Balkanu i zato mora snositi posljedice – pa, odreći se i Kosova – kojeg je, ustvari, Milošević izgubio)

8. teza – Pojmovi; nacija – nacionalno osjećanje, država – patriotizam, istorija itd. u savremenom svjetu su dobila sasvim druga značenja (dosadašnja su prevaziđena i zastarjela) i upravo zbog toga, svako tumačenje i eksploatisanje ovih pojmova u javnom i političkom životu na stari način nije ništa drugo nego demagogija i manipulacija istim.

NACIJA, DRŽAVA I SUVERENITET SU POJMOVI KOJI SU BEZ ZNAČAJA U SAVREMENOM DOBU.

(npr. pozivanje Srba na istorijske činjenice, suverenitet i integritet države itd. je bez osnova i nije mjerodavno za status Kosova)

9. teza – Demokratski, prijateljski, Zapad (SAD I EU) želi sve najbolje Srbiji i srpskom narodu bez obzira što priznaju samostalnu državu Kosovo a svako preispitivanje i eventualno sumnjičenje te evidentne činjenice ne znači ništa drugo nego razvijanje nezrele i imbecilne tzv.”teorije zavjere” koju treba ignorisati i ismijavati a ukoliko se koristi “govor mržnje” i oštro sankcionisati.

SVE JE LAŽ ŠTO NIJE STAV ZAPADA!

(osporavanja ove teze mogu doći samo od antidemokratskih nacionalističkih snaga starog Miloševićevog režima i ono je za svaku osudu)

Ovim projektovanim tezama (1-9) tj.kombinacijom sugerisane krivice i denacifikacije, širenjem straha, nametanjem isključivih stavova argumentovanih autoritetom sile, lažima i obmanama, pomućena je svijest mnogim Srbima – oni se nađoše u nekom imaginarnom svijetu koji za njih postade realnost…

nastaviće se

FOTO: webtribune.rs