МИЛАНКО КОВАЧЕВИЋ: Пројектоване “истине“ са Запада

Деведесетих година прошлог вијека, Нови свјетски поредак је напао Србе – који су му се “нашли на путу”, свим средствима (економским санкцијама, војном силом – директно и индиректно служећи се “произведеним” сецесионистима у Југославији) а посебно, пропагандно – психолошким и другим дјеловањем, користећи све најсофистицираније методе тзв. неокортичког рата и сл.
Пројектованим “истинама” Запада (тезе 1-9) које су на све могуће начине непрекидно “презентоване” Србима задњих 25 година, стварана је виртуелна реалност којом је Запад чиповао властито јавно мњење али, нажалост, такву виртуелну реалност, чиповањем, успио је изградити и код многих жртава – Срба!


1. теза – Србија је најодговорнија за ратова деведесетих година и због тога је и у сукобу с међународном заједницом – Срби су агресори који су изазвали рат на просторима бивше Југославије.

СРБИ СУ ГЛАВНИ КРИВЦИ – АГРЕСОРИ!

Доказивати да су Срби криви за рат није ни потребно… довољна је чињеница да су били у сукобу са свим другим народима у Југославији као и са међународном заједницом; па не могу сви други бити кривци за рат а само Срби да су невини – логично је обрнуто! Подразумјева се да због тога Срби морају сносити одговорност (па и остати без Косова!) Уосталом, ову тезу потврђује и међународни суд у Хагу својим пресудама! (У Хагу су оптужени највиши српски,војни и политички званичници тог времена)

2. теза – Срби су учинули највеће злочине у ратовима у бившој Југославији, те напокон, извршили су и геноцид у Сребреници…

СРБИ СУ ЗЛОЧИНЦИ – ИЗВРШИЛИ СУ ГЕНОЦИД У СРЕБРЕНИЦИ!

Наравно, доказе за ову тезу има много јер су српски злочини сасвим евидентни из изјава свјетских званичника и свјетских медија као и самих жртава; Бошњака, Хрвата и Албанаца а напокон – то потврђује Хашки трибунал који, углавном, суди Србима за извршене злочине и геноцид док злочина над Србима није ни било или су они сасвим минорни (дакле, Срби су чинили највеће злочине и морају за то сносити посљедице – нпр. одузимање Косова!)

3. теза – Срби су главни кривци за бомбардовање Србије од стране НАТО пакта јер су вршили велике злочине над Албанцима а на крају су изазвали и хуманитарну катастрофу на Косову 1999.год.

СРБИ СУ ИЗАЗВАЛИ РАТ НА КОСОВУ – КРИВИ СУ!

До интервенције међународне заједмице је и дошло због српских злочина у Рачку и протјеривња Албанаца са Косова (управо због тих српских злочина изазивања рата с НАТО пактом, Срби заслужују и изузимање Косова из суверенитета Србије)

4. теза – Све што се дешавало у Србији до 2000. године је било недемократско а Србија је постала демократска и слободна тек 5. октобра када су на власт дошле демократске снаге које су за сарадњу са Западом (а не за сукобе са међународном заједницом као диктаторски и злочиначки режим С. Милошевића)

ДЕМОКРАТИЈА ПОСТОЈИ САМО АКО СЕ ПРИХВАТАЈУ ЕВРОАТЛАНТСКЕ ИНТЕГРАЦИЈЕ.

Да је теза тачна показује чињеница да је за вријеме С. Милошевића Србија водила ратове (била агресор и чинила највеће злочине и зато мора сносити одговарајуће последице – па и прихватити реалност постојања самосталне демократске државе Косово) а да је доласком демократских снага на власт Србија постала равноправни и уважени члан међународне заједнице која тежи евроатлантским интеграцијама и развоју демократије и мира на Балкану.

5. теза – Материјално благостање, слобода, људска права и демократија постоје само на Западу (САД и ЕУ) и без западних вредности и сарадње са Западом немогући је друштвени просперитет и напредак, па чак ни опстанак српске нације и државе.

ЕВРОАТЛАНТСКЕ ИНТЕГРАЦИЈЕ НЕМАЈУ АЛТЕРНАТИВУ!

Ову тезу не треба ни доказивати – уосталом, евроинтеграције су обухватиле све европске државе и Србија не може бити изузетак (па чак и по цијену губитка Косова!)

6. теза – Срби морају, хтјели – не хтјели, сарађивати са Западом јер их у супротном очекује биједа, изолација и санкције а можда и нови ратови – општа пропаст! Нестанак и народа и државе!

МОРАЈУ СЕ ПРИХВАТИТИ ЕВРОАТЛАНТСКЕ ИНТЕГРАЦИЈЕ ИНАЧЕ СЛИЈЕДЕ НОВИ РАТОВИ (ПРОЈЕКТОВАЊЕ СТРАХА)

Још једна потврда: ЕУ нема алтернативе – Срби би потпуно пропали без сарадње са Западом. Остали би изоловани и у сукобу са свима (Срби морају прихватити ставове међународне заједнице у рјешавању свих питања па и статуса Косова – ако не буду сарађивали биће одговорни за нова страдања; евентуалне санкције, сукобе, итд.)

7. теза – Србија мора бити кооперативна и сарађивати са Западом тј. мора водити реалну политику која ће јој помоћи да постане уважени члан међународне заједнице – једино тако, шватањем реалности, могу се рјешити наслеђени проблеми из недавне тешке прошлости.

РЕАЛ ПОЛИТИКА – МОРАЈУ СЕ ПРИХВАТИТИ СТАВОВИ ЗАПАДА!

(а реалност је, поред осталог, да Србија носи највећи дио одговорности за прошле ратове на Балкану и зато мора сносити посљедице – па, одрећи се и Косова – којег је, уствари, Милошевић изгубио)

8. теза – Појмови; нација – национално осјећање, држава – патриотизам, историја итд. у савременом свјету су добила сасвим друга значења (досадашња су превазиђена и застарјела) и управо због тога, свако тумачење и експлоатисање ових појмова у јавном и политичком животу на стари начин није ништа друго него демагогија и манипулација истим.

НАЦИЈА, ДРЖАВА И СУВЕРЕНИТЕТ СУ ПОЈМОВИ КОЈИ СУ БЕЗ ЗНАЧАЈА У САВРЕМЕНОМ ДОБУ.

(нпр. позивање Срба на историјске чињенице, суверенитет и интегритет државе итд. је без основа и није мјеродавно за статус Косова)

9. теза – Демократски, пријатељски, Запад (САД И ЕУ) жели све најбоље Србији и српском народу без обзира што признају самосталну државу Косово а свако преиспитивање и евентуално сумњичење те евидентне чињенице не значи ништа друго него развијање незреле и имбецилне тзв.”теорије завјере” коју треба игнорисати и исмијавати а уколико се користи “говор мржње” и оштро санкционисати.

СВЕ ЈЕ ЛАЖ ШТО НИЈЕ СТАВ ЗАПАДА!

(оспоравања ове тезе могу доћи само од антидемократских националистичких снага старог Милошевићевог режима и оно је за сваку осуду)

Овим пројектованим тезама (1-9) тј.комбинацијом сугерисане кривице и денацификације, ширењем страха, наметањем искључивих ставова аргументованих ауторитетом силе, лажима и обманама, помућена је свијест многим Србима – они се нађоше у неком имагинарном свијету који за њих постаде реалност…

наставиће се

ФОТО: webtribune.rs