Ознака: Дарови

Дарови светог Јована Владимира

admin /28 децембра, 2015

  От кад’ одиш, млад делијо? Весел одиш, весел пејеш! Кој ти даде то веселие? „Даде ми го свети Јован „Свети Јован от Елбасан – „И ти да си жив и весел!“ От кад’ одиш, богаташе? Весел одиш с полни руци! Кој ти даде полни руци? „Даде ми ги свети Јован „Свети Јован от Елбасан Наставите са читањем →