Миланко Ковачевић: ШАРГАРЕПА НА ШТАПУ

СЛОБОДНА СВИЈЕСТ – ПОГЛЕД ОТВОРЕНИХ ОЧИЈУ

(одговор на лажне тезе Запада)

  1. теза-Срби морају, хтјели-не хтјели, сарађивати са пријатељским Западом јер их у супротном очекује биједа, изолација и санкције а можда и нови ратови -општа пропаст! Нестанак и народа и државе!

Дакле, Срби се морају повиновати вољи и интересу Запада (чак ако је и цијена те сарадње  српско одустајање од “Косова”)

               Ова теза се “лансира” с намјером да се уруши морал у народу и сугерише бесмисленост отпора којим се не постиже ништа – само страдање; изолација, санкције, рат ! Сили се не може ништа! Она се мора прихватити као таква и мора се повиновати њеној вољи. Срби се морају помирити са судбином. Џелати су постали пријатељи! а жртви Србима остаје само захвалност за пријатељство!…капитулацију и предавање судбине земље и народа њима-агресорима, у руке.

Али, мора ли бити тако? Има ли начина да се Срби ослободе смртног загрљаја!?

Наравно да има! Свјесно се “заборавља” да ово није време деведесетих већ је 2011. год. Треба се само ослободити страха! Сада су се знатно промјениле свјетске околности и та велика и страшна аждаја са Запада више тако лако не гута народе и државе – све је више оних у свијету који јој пружају отворен отпор и у том смислу Србија више није усамљено острво. Дакле, изолација и санкције не могу бити, нити могу “проћи” у СБ УН, али не могу бити ни ван СБ, јер Срби имају већину свијета за економску и сваку другу сарадњу тј.може доћи само до прекида економских односа са неким западним државама  што за Србе (бар судећи по досадашњој сарадњи) и неће бити неки велики губитак. Претња сукобима и ратом исто тако, у овом тренутку, је мало вјероватна да ће се реализовати, јер ни НАТО пакт не смије тако дрско и злочиначки напасти Србију (као сто је 99.) због измјењених геополитичких околности. Проблем Косова је дигнут на свјетски ниво и он се може рјешавати само на том нивоу – а ту НАТО пакт чека  усправљена Русија и не само она. Дакле, нападом на Србе сада, НАТО пакт би напао све свјетске правне принципе и норме – ушли би у отворен рат са свијетом а то је још увијек велик залогај и за ту Силу Зла.Управо због тога,свака претња ратом не може и не би смјела бити, никакав аргумент за независност Косова и поготово ако се Шиптарима, као националној мањини, дају сва међународно загарантована права  (а Срби су им дали права већа него што је и једна друга држава на свјету дала својој националној мањини још 1974.год.а зашто онда не би дали и сада )

Уистину, нема разлога за страх а на крају и ако постоји  страх Срби га морају побиједити (као што су и њихови преци вијековима радили) и стати неприкосновено на браник отаџбине

Само тако ће Срби спасити Косово! И своју душу, и своју државу!

(Чиповање Срба)

Београд, 2011.