МИЛАНКО КОВАЧЕВИЋ : Пројектована (лажна) дилема: ДА ЛИ И КАКО БРАНИТИ КОСОВО!?

Већ се у самом питању- Да ли и како бранити  Косово ‘провлачи’  лажна дилема; да ли треба или не треба бранити дио сопствене земље и народа- дакле, чак и наметнутом формом питања се сугерише дилема, дефетизам, предаја- прва ‘пројектована’подвала! Али, подвала се крије и у протураном (од стране Запада ) редукованом називу српске покрајине јер се не користи пуни назив Косово и Метохија већ само Косово тј. не спомињу се метохије (црквена имања) а она су, управо, један од првих доказа да је Косово српско и да је одувијек (историјски) припадало и припада српском народу (уистину, за Србе је назив Косово  сасвим довољан јер Косово, поред територије, за Србе представља и духовну парадигму тј.симбол и исходиште српске духовности и самог  идентитета а што, свакако,обухваћа и метохије -међутим, агресори са Запада, користећи само назив Косово а не спомињући метохије, желе да ‘избришу’ суштински доказ да је Косово српско) Дакле, ријеч је о подвали у самој форми питању али и у, тобоже, постављеној  дилеми –да ли и како бранити Косово а све у сврху агресоровог циља-изузимање КОСОВА из суверенитета државе Србије.

На жалост, Западу су се придружили у тој нечасној работи и један дио Срба који су из разних разлога (директно ангажовани-плаћени, или због својих идеолошких опредељења или једноставно због неких својих  личних интереса и користи али и заведени и устрашени пропагандом -чиповани) ‘прихватили’ његова ‘учења’…мисле ти чиповани несрећници да ће се пред њима,кад се одрекну КОСОВА, отворити рајска врата ’напреднога западнога свијета’?! Управо зато- мора се  учинити све да би се помогло чипованим Србима да скупе снаге и погледају истину у очи (они ,бар  већи дио њих, вјеровати је , ‘осјећају’ истину, али немају снаге  да се суочи с њом)

А истина је немилосрдна- сви Срби морају постати свјесни да се КОСОВО мора бранити и одбранити, не само због духовног, већ и физичког опстанка – народа, државе и  сваког  појединца!

Прво-ако не буду бранили КОСОВО то ће бити знак српским непријатељима да Срби неће бранити ни остале дијелове земље а то директно значи-нестаје држава Србија а тиме и Срби као народ! Математички јасно!

 И друго; то ће бити знак да су Срби потпуно и дефинитивно духовно  разорени и уништени јер остајући као народ  без свог духовног исходишта  престају, уствари, и бити Срби-већ су нестали као народ! Опет математички јасно- непријатељи могу доћи по свој плијен!

Дакле,Срби  немају избора!

Одбрана КОСОВА је централна тачка; ту почиње и завршава се цивилизацијска и духовна борба српског народа која ће одлучти  о самој бити његовог бића, његовог постојања и  опстанка-хоће ли Антихристи  са Запада КОСОВО исчупати из српске свијести чиповањем или ће КОСОВО остати вјечно духовно срце Србије?! О томе ће одлучивати сваки Србин за себе а задатак свих свјесних (нечипованих) Срба је да помогну сваком свом брату да донесе правилну одлуку-КОСОВО се мора бранити свим расположивим средствима, не само због садашњости ,него И због прошлости И завјета предака али И због будућности  И  клетве  потомака! Уистну,одбрана КОСОВА је за ову генерацију Срба, не само српска потреба,него и српска обавеза И према прецима И према потомцима!

Мора то запамтити већина Срба; без одбране КОСОВА  нема српског  постојања-не буду ли Срби  пружали отпор Звери  са Запада која им отима КОСОВО, практично, Срби нестају. И Срби, И Србија! Нажалост ,ово није испразно “србовање” већ тешка,болна реалност. Тај процес ‘нестајања’ биће страшан и Србе ће чекати највеће могуће  страдање-страшни суд, који ће, вјероватно, са новим великим братоубилачким ратом започети  а на крају, српским нестанком завршити!  Ако те болне истине Срби  буду свјесни , онда ће сигурно и знати шта им је чинити! КОСОВО се мора бранити и одбранити – И Косово, И Метохија.То је услов њиховог постојања!

           Међутим, искушења су велика пред Србима-поставља се једно неизбјежно питање: како бранити КОСОВО  у судару са најјачим силама свијета и то у овако тешким унутрашњополитичким и спољнополитичким околностима? Питање изгледа веома тешко, готово без одговора, али (као и у животу за сва најбоља рјешења) одговор је веома једноставан.

КОСОВО, српско  духовно исходиште, првенствено се брани  духом – док буде у српским срцима оно је неосвојиво и неуништиво.  И ту су, у судару са тим духом, агресори  унапријед изгубили битку!  То је српско  најјаче оружје –знају то Срби, али знају и њихови (не)пријатељи  са Запада. Зато су чинили све (и чине! )да Србима одузму ту највећу  снагу-да узму српску душу! Кад узму душу Србима узели су и КОСОВО!  Зато и јесте Србима битно  сачувати своје суштинске духовне и моралне вредности као народа које и јесу главни носилац слободарства и домољубља. Само оне, те духовне и моралне вредности, рађају осјећај и потребу за слободом  – а слобода ‘отвара’ очи и види оно што се до тада  није  смјело видјети! Смисао живљења!

             Наравно, поред духовне снаге, треба користити и друга сва расположива средства за физичку одбрану КОСОВА и Срба који живе на њему а која има реално на располагању држава  у овом времену и окружењу. Ни та средства нису мала, и поготово ако се  Срби ослободе до краја предрасуда о необходности сарадње са Западом по сваку цијену ( и имбецилних тврдњи да Срби не могу живјети без сарадње са Западом и ЕУ тј. ‘да ЕУ нема алтернативе!’) Ако се зна да већина свијета подржава Србе у тој борби за КОСОВО (на челу са пријатељском, усправљеном Русијом ) онда је јасно да су сада измјењене геополитичке околности и однос снага што сигурно онемогућава увођење неких економских и других санкција као и евентуалних ратних дејстава Запада према Србима. Србија више није сама (није никад ни била-само некад се многи њени  пријатељи и поштоваоци нису  могли-смјели јавити или су се оглашавали шапатом) а тиме расту шансе и за физичку одбрану КОСОВА-а силом отета територија,  морају знати освајачи, исто тако,на исти начин ће се и вратити кад тад.

            На српској страни је, И међународно право, И божја правда, И већина човјечанства те је само  питање времена када ће сви зједно –И Срби , И  Право, И Правда, И већина човјечанства, вратити отето-и то се, једноставно, по свим законима, људским и божјим, мора догодити!      

 КОСОВО  Срби не могу изгубити докле год душу не продају ђаволу и не дају‘вјеру за вечеру’!-могу само формално, само привремено али КОСОВО као духовни симбол не могу и неће изгубити никад-док буду Срби!

 

А Срби још постоје!                                                                           

 

“ДОГОДИНЕ У ПРИЗРЕНУ!”-чује се поздрав српски.