Миланко Ковачевић: КОМЕСАРСКИ НАЛОГ: “ЕУ НЕМА АЛТЕРНАТИВУ”

СЛОБОДНА СВИЈЕСТ – ПОГЛЕД ОТВОРЕНИХ ОЧИЈУ

(одговор на лажне тезе Запада)

     

5.теза-Материјално благостање, слобода,људска права и демократија постоје само на Западу (САД и ЕУ)  те без западних вредности и сарадње са Западом немогући је друштвени развој  и напредак, па чак ни опстанак српске нације и државе – ЕУ нема алтернативу!

 

               Ни у овој тези нема дилема –Срби могу опстати само у сарадњи са Западом (тј. морају без поговора прихватити све назоре али и интересе Запада јер су то и српски  интереси!) јер ће тако добијати и даље економску и сваку другу помоћ (“ баштинити вредности западне демократије и благостања”)

Без уласка у ЕУ нема Србима “живота”!.. 

Бесмислица!!! Наравно , Срби  јесу дио Европе али и поред одређених вриједности које могу (и требају! –од “пријатеља” се најбоље учи!) усвојити од данашњег Запада, јасно је да су Срби посебни самостални духовни субјективитет јер тековине модерне западне цивилизације су само дио српског духовног наслеђа. Основно  духовно исходиште и темељ српске духовности је, уствари, косовско духовно наслеђе и светосавље као дио велике хришћанске цивилизације (на коју је Запад давно заборавио!) Из наведеног је евидентно да је данас већ ријеч, ипак, о два различита вредносна система који се морају уважавати као неспорна чињеница и то је први услов за пожељну међусобну сарадњу (ако је она икако могућа?)

Свакако,Срби требају бити спремни за сарадњу са Западом  али и морају бити свјесни  и  свих опасности која она може (и носи) са собом.Запад, је своју развијеност и материјално благостање стекао  највише освајајући и експлоатишући друге земље и народе (што и данас чини држећи многе ,на овај или онај начин, у колонијалном ропству – а можда зато отимају и  Косово…) Зато је и “смишљена” ЕУ (било је сличних идеја и раније – Хитлер итд.) а то сваким даном све више осјећају “усрећене” чланице Југа и Истока Европе, а сада,посебно Србија. Иако су прозападне власти добиле од Запада извјесну новчану помоћ послије 5.октобра као награду за сарадњу и прихватање западног концепта “демократизације” друштва, та средства су далеко мање вредности од онога што су  узели  Србији тзв. приватизацијом – увођењем дивљег либералног капитализма Запад је, практично, преузео многе привредне ресурсе директно или преко својих представника (тајкуна) за мала или никаква новчана средства и надокнаде као и  комплетно тржиште у Србији за пласман својих производа  и тако Србију потпуно опљачкао (а тек о штетама од економских санкција и од геноцидног бомбардовања Србије да и не говоримо – процјене су на стотине милијарди долара ) Толико о доброчинитељству  Запада и “великој помоћи” коју пружа Србији!

            Мораће Срби једном научити-Запад никад ништа не даје већ напротив, “дебело” наплаћује и узима (и не само од Срба!)

 Једноставно, западни систем вредности је тако грађен и саграђен кроз вијекове и он тако функционише. Економски и  технолошки развој као и бескрупулозност произашла из духовне и моралне затупљености  материјалистичког погледа на свијет и живот човјека у њему, развили су на  Западу “прагматично” дјеловање (империјализам  у разним облицима) у ширењу њихових “вриједности”  “Царства  земаљског” –“прогреса, слободарства  и  демокрације”, почевши од кршћанских ратова, истребљења домородаца, инквизиција, унијаћења, колонијализација па све  до изградње “Нових свјетских поредака”- Хитлеровог , и овог  најновијег Америчког ( украшених Аушвицом, Хирошимом, Вијетнамом,  “Милосрдним анђелом”,  Авганистаном , Ираком..) То је систем без икаквих моралних скрупула (максима; Бог=долар-евро, непознаје морал!)  а “приче” које Запад “продаје” свијету о индивидуалним слободама, демократији и људским правима, нису ништа друго него најсуровије манипулације  над већ чипованим, разљуђеним и раздуховљеним масама (такођер, све више су “шарене лаже” и “бајке” о материјалном благостању који доноси западни систем)

Уистину,на Западу ништа ново-све је јасно-али проблем су Срби!

Они су, упркос свему, још увијек задржали аутохтони  вредносни систем; духовна и морална вертикала српског народа је опстала ( упркос свим искушењима!) црпећи снагу из темеља хришћанске цивилизације и српског светосавља, непрестано се напајајући неисцрпном духовном и моралном енергијом косовског завјета и “царства  небеског“- а били су и остали сусједи Запада! што ће, поред осталог, хтјели то Срби или не, увијек неминовно водити сталном судару та два свијета, две цивилизацијске вредности! – “Царства земаљског” и “Царства небеског”! Чињенице су неумољиве! Српски интереси и системи вредности су значајно  различити од западних, као што се уосталом Запад, са својом империјалистичком и антицивилизацијском идеологијом Новог свјетског поретка разликује и од других дијелова свијета.

Из свега наведеног потпуно је јасно: Запад је , по самој својој суштини и лицемјеран и империјалистички – супротан од Срба! Западу требају вазали а не равноправни партнери – а то Срби нису, нити могу бити (без обзира на инсталирану власт) То је истина! а ако је то тако,онда није тешко закључити: таква “Европа” не може бити (и није!) кућа за Србе! Она мора имати и има алтернативу-још увијек Србима остаје већи дио свијета за економску и сваку другу сарадњу  (Русија, Кина и друге земље) Србима, уствари (хтјели то или не) преостаје мукотрпна “борба” против највећег дијела западних “вредности” а свој економски и друштвени просперитет мораће потражити у сарадњи са пријатељски настројеним остатком свјета. Само тако ће се Срби спасити поробљављања са Запада, сачувати своју слободу, економску неовисност, духовни идентитет и самосвојност – тј.сачувати цјеловиту своју државу и КиМ у њој .

Повлађивање Западу Србе води у самоуништење – нестанак и Срба и Србије!

 фото:Fakti.org

 

(Чиповање Срба)

Београд, 2011.       `