МИЛАНКО КОВАЧЕВИЋ: Ко да чува Косово (болно суочавање)

САВРЕМЕНИ СРБИ – ЈАНИЧАРИ
(разврстани у неколико основних типских скупина-групација по свом настанку,врсти и степену чиповања)

ИЗДАЈНИЦИ: Ови ”најцрњи” јаничари су, уствари, ангажовани Срби (на разне начине од западних влада и њихових тајних служби; плаћањем, уценама итд, итд.) који ”раде” директно против властитог народа и државе. Наравно, ово су већ расрбљени, изгубљени Срби, које народ у српској традицији назива издајницама – и било их је, нажалост, увијек у српској историји. Ријеч је о релативно мањој групацији али добро логистички опремљеној (новцем и свим осталим што им је потребно) и организованој у свим структурама српског друштва а посебно у неким НВО и политичким партијама. У овом времену су заштићени од Запада флоскулама о ”међународној заједници” и њеним вредностима – „демократији и људским правима“… Један дио ових јаничара дјелује тајно (као класични шпијуни) али већи дио наступа јавно са свијешћу свог моралног ништавила што код њих изазива велику агресивност а често и нескривену мржњу према свом, властитом, народу, што је, посебно, постало видљиво од 5. октобра и доласка ДОС-а на власт када је и извршено најинтезивније чиповање – постали су болесници који се не могу излијечити! (наравно, ова група отворено заговара самосталност Косова по налогу својих господара са Запада)
Дакле, антисрпско дјеловање издајника једино се може механизмима државе (јер је видљиво, антидржавно и антиуставно) успјешно санкционисати и неутралисати али то се, нажалост, не чини. НЕМА КО!!! Али, ако је то већ тако онда је закључак јасан – на власт морају доћи нове, патриотске националне снаге које ће штитити народ и државу…

”СЛОМЉЕНИ ЉУДИ”: Ову групацију јаничара чини, не мали број скршених (”сломљених”) људи а чиповање је само утврдило њихову несрећу – надјачали су их, већ ирационални; страх од рата, страх од изолација и санкција, страх од даљних свађа и пружања отпора агресорима… њих су преузели дефетизам и малодушност. Они више немају снаге; измучени и изгубљени; спремни су на све што се од њих тражи само да живе као „нормалан“ свијет (па и прихватити одузимање Косова) Знају они ону – ”вежи коња гдје ти ага каже”. Дакле, стални притисци са Запада (вишегодишњи, зашто не рећи и вијековни) уз коришћење свих могућих средстава ”модерног” хибридног рата (али и економског и оружаног, са најстрашнијим бомбардовањем) учинили су своје!
Ипак (иако изгледају безнадежно) већина ових јаничара се, уз помоћ здравих (нечипованих) снага друштва, може ослободити својих фрустрација и страховања – могу постати корисни и слободни дио српског друштва.

”ЕВРОПЕЈЦИ”: То су, углавном, ”напредни” појединци, интелектуалци – тзв. високи грађански слој традиционалних ”европејаца” који истински вјерује у идеје глобализма – мондијализма и наравно, свих других вредности ”западне цивилизације” (изворни идеалисти – мондијалисти као што су били и изворни ”комунисти” који, уствари, и јесу њихови преци) Све што долази са Запада за њих је прогресивно и напредно а чиповање је само учврстило њихово опредељење па тако и прихватање осамостаљења Косова у реалним околностима – а што на крају није ни битно јер ”нестаће границе” и биће сви у једној кући (ЕУ). Ова групација јаничара, уистину, није велика у српском друштву, али је због свог друштвеног статуса веома чујна и зато је можда и најопаснија за српске националне интересе јер је ријеч о људима који су употпуности идеолошки чиповани и готово је немогуће утицати на њих да би евентуално кориговали свој ”вредносни” систем. Они су већ ”изгубљене” српске душе које служе западној идеологији! Најоданији јаничари!

”ЕКОНОМСКЕ ЖИВОТИЊЕ”: Потпуно ”свјесни” и углавном, образованији и богатији слојеви друштва и тзв. интелектуалци који прихватају ”причу” Запада из личних разлога, односно материјалне или неке друге користи (друштвени статус, разне бенефиције…) чине ову групацију јаничара. Већина њих није идеолошки чипована – они глуме чиповане! Ријеч је о људима који су углавном, проевропским странкама тј. који су свјесно прихватили ”игру” и уклопили се у интересну групу. То су демократе из интереса као што су били и „комунисти“ из интереса; људи без моралног интегритете и става, без одговорности и осјећаја за заједништво (а тиме и за државу и народ којем припадају) и чији је лични егоизам и властити економски интерес врхунски арбитар. Било их је увијек а сад највише!
Овим јаничарима не требају никаква сјећање на прошлост али ни обавезе за будућност (чак ни брига за потомке) веч само и искључиво ”богата“ садашњост мјерена критеријима Запада. Наравно, овдје је ријеч о људима зараженим вирусом ”вредности“ запада (доларом-евром) за који су спремни продати све; и име и нацију и државу (природно и Косово – ако ће њима то донијети материјални и статусни бољитак) Као и сваки овисници (дрогераши) не могу ослободити свог порока – јурњаве за новцем и ”благостањем“ које он доноси. Ова групација “разљуђених“ људи уопште није мала и сваким даном се све више проширује те је зато изузетно опасна и потребно је уложити велики друштвени напор да би се ”нови Европљани“ евентуално ”ослободили“ свог ”напредног“ вредносног система и вратили се аутохтоном вредносном систему свога народа. На жалост, један дио њих је потпуно “изгубљен” и за њих нема спаса – чиповање је завршено. Постали су “економске животиње”!

”МАЛОГРАЂАНИ”: Ријеч је о највећој групацији, углавном полуписменог и наивног свијета (малограђана) али и не малог броја младих људи које је западна пропаганда успјела индоктринирати односно завести (исто као у комунизму – употпуности чиповани – само сад по вољи идеолога са Запада) причама о благостању, бољем животу, просперитету, свијетлој будућности у ЕУ и савезу (пријатељству) са ”Америком“ – али срећом (као и све код њих у животу) и чиповање код њих није дубинско и није непоправљиво. Било их је увијек али, у највећем су се броју појавили напрасно – 5. октобра!
Овај тип јаничара чини, уствари, већина ”револуционара“ 5. октобра који су рушили и палили по Београду (жељели да сруше све мостове с прослошћу – несвјесно окривљујући, поред Милошевићевог режима и себе за исту) понесени надом у чудо, у које једино и могу вјеровати наивни или исфрустрирани и измучени људи. Занесени ”шареним лажама“ или пак изморени свим недаћама које су их снашле (ратови, санкције, економска криза) објеручке су прихватили ”спас“ – ”помоћ“ Запада и велика обећања о новом срећнијем животу (па чак и по цијени да се ”заборави“ све до сада – па ако треба и свој идентитет и Косово!) Спремни су да крену у нови живот са новим богатим пријатељима! Ови јаничари су и данас носилац свих режима од 5. октобра (и ако све више разочарани!) али њихова увјерења нису никад била чврста нити су свјесно утемељена на некој јасној идеологији; она су само ”модерна’’ и из навике! Овај тип јаничара је, уствари, продукт најбаналнијих манипулације Запада и његових идеолога у Србији као што је и њихова употреба банална – служе искључиво само као гласачка машина прозападних партија (и у томе је највећа опасност од њих) те зато треба учинити све да им се ”пред очима’’ раскринкају шарене лаже којима их Запад задоји и онда ће се велики дио ове групе, релативно лако, ”ослободити’’ досадашњих заблуда – исто тако лако као што их је и прихватио.

 

АНКЕТА