ILI OPSTATI ILI NESTATI: Novo duhovno i moralno raskršće Srba

 

Istorija se nemilosrdno sa Srbima poigrava
Poslije 619 godina krug je zatvoren
Srbi su ponovo na istom svom duhovnom izvoru – Kosovu
I na istom izboru – braniti ili zaboraviti Kosovo
Braniti, bez obzira na silu i stradanja – kao Lazar
Ili zaboraviti sve
I sebe I Kosovo

 

 

Zapadna neman je krenula da zada završni udarac… sve više je bjesomučno kidisala na srpski narod – na njegove teritorije, na njegovu duhovnost, na njegovu slobodu … Kosovo se mora oduzeti Srbiji po svaku cijenu (bez obzira na međunarodne norme i Rezoluciju SB1244) a Srbi ostaviti opustošeni i obezduhovljeni – i bez dijela teritorije i bez duhovne prapostojbine.
Pripreme su već bile izvršene – da bi ojačali svoju vojnu poziciju na Balkanu, nikoga ne pitajući, kako i dolikuje međunarodnim siledžijama,
“mirotvorci” sa Zapada su izgradili na Kosmetu jednu od najvećih vojnih baza u Evropi (za svoju “mirovnu” vojnu organizaciju NATO pakt) pomoću koje će širiti i dalje svoju “mirotvoračku” misiju…
Međutim, pored metoda sile, Zapad je aktivirao još jedno moćno oružje – EU; organizaciju koja je svakog dana sve više izrastala u imperijalnu silu pod patronatom Velikog Brata, beskompromisnu u sprovođenju novog, orvelovskog sistema vrednosti, potpuno antihrišćanskog, anticivilizacijskog i stranog čovjeku kao duhovnoj jedinki – sistema bezočne manipulacije i licemjerja! Pred očima savremenika, u Evropi se, upravo, odvijala nova (najperfidnija!) “moderna” kolonizacija svijeta od strane Novog svjetskog poredka! – eksploatacija novopridruženih nezapadnih zemalja; njihovih sirovinskih baza i drugih opštedruštvenih i ljudskih potencijala; novim članicama Unije ostaće samo obećanja o boljem životu, kojima će ih Zapad zasipati i to još primamaljivija od onih koje su do nedavno slušali – od komunističkih! Naivni i izgubljeni u nastalom društvenom haosu, narodi Balkana i Istoka Evrope, ponoviće i iste greške i sa istim zabludama krenuti (kao u komunizmu) u novi zemaljski raj koji im, eto, sad Zapad otkri! Tako je matrica komunistička još jednom uspješno zaživjela na istim prostorima Evrope ali ovog puta nazvana američka, odnosno proevropska zapadna demokratija.
Nažalost, ova podvala, ova proturena ideološka magla postaće najjače oružje Zapada i protiv Srba! Znatan dio srpskog naroda, zaveden obećanjima i “sjajem” Zapada, a preplašen i frustriran (uz već razorenu autohtonu duhovnost i narušeni moralni kodeks jugoslavenstvom, komunističkom ideologijom i “demokratizacijom”) neće biti u stanju da sagleda prevaru koja se ponovo izvršava nad njim; postaće taoc Zapada – spreman na sve samo da se napokon reši ovozemaljske bijede i straha – i da se “kao svi drugi slobodni i udruženi narodi Evrope”, integriše u naprednu zapadnu demokratiju. Samo sa Zapadom, sa prihvatanjem njegovog sistema vrednosti, implementirano je u mnoge srpske glave, može se ići u “prosperitetnu budućnost” – u svijet opšteg blagostanja srećnih i zadovoljnih “građana svjeta!” (u “svijetlu budućnost”, kao što su jedan vijek govorili komunisti!) Već nesposobne da promišljaju, mnoge će Srbe, opsjednuti “bogatstvo” i “slava” Zapada a takve “opsjednute” Zapad će ih u čipovane androide pretvoriti, kao što je, uostalom, već učinio sa svojim građanima – postaće saučesnici u zločinu nad samim sobom a da toga i nisu svjesni!
Završni čin realizacije zločinačkog plana Zapada – otimanja srpske prapostojbine, Kosova i Metohije počeo je 17. februara, 2008. godine. Šiptarske vlasti (praktično, direktno postavljene od Zapada) proglasile su, mimo svih važećih međunarodnih normi i povelje UN, nezavisno Kosovo (vještački, nasilno i potpuno nelegitimno i nelegalno stvorenu državu) i odmah dobile podršku i zvanično priznanje od Zapada – zločinci su se ponovo vratili na mjesto zločina da pokriju svoje krvave tragove…
Ali, veliko je Zlo, ponovo probudilo srpsku snagu! I kao do sada, bezbroj puta u istoriji, kada je izgledalo da su Srbi propali, nestali, a oni, gle čuda – ponovo postali! Počeli se buditi iz višedecenijskog halucinirajućeg sna! Zlo je probudilo istorijsko pamćenje; budila se kod Srba iskonska snaga kosovskog zavjeta – rađala se nova,velika i neuništiva energija iz duhovnog Kosova i kosovskog zavjeta rođena! Kosovo je postajalo ne samo srpska savjest… duhovno Kosovo je rađalo slobodu – ono je samo postajalo sloboda! Ponovo je većina Srba postajala svjesna sebe i svoga Kosova – ostati svoj, dostojanstven i postojan u duhu časne istorije; autohtone duhovnosti i veličanstvenog moralnog kodeksa koju je Srbima ona donijela. Još jednom se potvrđivala istina – dokle god Srbi budu imali snage da spoje prošlost i sadašnjost ima nade i za budućnost! Srbi su sve više postajali svjesni – u evroatlanskim integracijama (i u EU) ima mjesta za Srbe tek kada se odreknu Kosova, svoje duhovnosti i nacionalnog identiteta, te prihvate zapadne nazore na svijet i njihov vrednosni sistem – kad postanu njihovi podanici (savremeni janičari samo ovog puta u službi Zapada a ne sultana!) jer po tumačenju Zapada, ”napredne evropske demokrate” ne mogu biti Srbi koji se, ”gledajući u prošlost a ne u budućnost,” bore za očuvanje nacionalnog identiteta i cjelovitosti svoje države. U budućnost, po mišljenju Zapada, Srbe vodi samo zaboravljanje – i prošlosti i Kosova!!! Samo tako, odricanjem sebe, Srbi će biti spaseni i srećni…

Dvije suprotnosti… dva pogleda na svijet koji se ne razumiju: otuđeni Zapad je oduvijek vodio bitku protiv drugih – protiv čovjeka, za razliku od Srba koji su oduvjek vodili bitku u sebi, boreći se za čovjeka! U tome je suštinska razlika između ova dva svijeta – to su dva suprotna principa koja su u vječnom sudaru…
Mora se izabrati; ili postojati bez svijesti ili možda i stradati ali čuvati svijest o sebi i svom postojanju!
Velike nacije uvijek prate i velike dileme i obavezno, valjda je tako suđeno, prate ih i velike tragedije, koje se u epopeje i u hristolike veličine pretvaraju!
Nositi krst svoj uvijek je teško ali je i slavno – a veliki se poznaju po tom izboru…

Moralna drama Srba je dostigla svoj vrhunac!
Srbi su ponovo, poslije 619 godina, na novom duhovnom i moralnom raskršću… pred Srbima su dva, po svemu suprotna, vrednosna sistema, dva etička kodeksa:
jedan srpski; hrišćanski – bolan i stradalački,
a drugi antihrišćanski; zapadni – razljuđen, često licemjerjem i mržnjom zadojen…
jedan je utemeljen na istini koja iz duha i svjetlosti Hristove izvire a drugi na sili koja iz mraka potiče… a da li će pobjediti ropska, globalistička svijest ugrađena u psihu ljudi, ili pak slobodna svjest o sebi i svome postojanju sa punim moralnim i duhovnim integritetom saznaćemo uskoro – odlučiće ova generacija Srba! Od te odluke zavisiće sudbinu srpske nacije i države!

Ili opstati ili nestati!?
U SVAKOM Srbinu – svakog trena, svake minute, svakog sata, svakog dana, svakog mjeseca i godine odigrava se drama u njegovoj svijesti i savjesti bio on svjestan toga ili ne! Moralna drama KOSOVO!
Ako srpski duh ostane neporažen, ne samo da će Srbi spasavati sebe već će svojim slobodarskim duhom spasavati sve povređene i ponižene! kao što su uvijek u svojoj slavnoj istoriji činili! Pred Srbima stoji težak zadatak, kao ni pred jednim narodom na svijetu. Srbi moraju osvajati dovoljno slobode, ne samo za sebe, nego za čitav svijet, da bi sebe spasavali!!!
To je srpska sudbina – Srbija Nojeva barka!

(Dio iz: DUHOVNA I MORALNA DRAMA SRPSKOG NARODA I DRŽAVE
Ciklus: Srbija Nojeva barka)

Beograd,maj 2008. god. MILANKO KOVAČEVIĆ

NAPOMENA AUTORA:

Od 2008. god. sve više se budila kod Srba iskonska duhovna snaga kosovskog zavjeta… slobodarski duh je počeo dobijati bitku protiv podaničkog mentaliteta nametnutog od otuđenog i razljuđenog globalističkog Zapada.
A onda je Zapad upotrebio svoje najjače oružje – jedino koje mu je preostalo!.. i do tada istaknuti srpski nacionalisti, odjednom, preko noći, postadoše “veliki Evropljani” i nekadašnje srpske vojvode povedoše “putem bez alternative” svoje poslušno, zabluđelo i zagubljeno srpsko stado u novu Nedođiju – EU! Zaboraviše zavjetno Kosovo…
Srpski narod, još jednom, na prevaru, izgubi dobijenu bitku!
Ali, “rat” još traje…
KOSOVSKI ZAVJET još živi u mnogim Srbima… a dok KOSOVO bude u srcu biće i Srba!

Beograd, decembar 2015. god.