Злоупотреба дјеце у Пљевљима: НАТО пилоти на фотографији с основцима

Ваш глас0

Хеликоптер НАТО-а срдачно је дочекан код основне школе у Матаругама крај Пљеваља од стране школског особља, а основци су се притом фотографисали са пилотима стране алијансе, када је војна летелица, наводно због квара, принудно слетјела у ово мјесто.

Како сазнајемо, према причи једног од свједока догађаја, хеликоптер је дошао из БиХ у четвртак ујутро, 2. марта. Приликом преласка преко Црне Горе, тачније Пљеваља, дошло је наводно, до квара на мотору, па је хеликоптер слетио у мјесто Матаруге, надомак локалне основне школе. Након отклањања квара, НАТО војници наставили су пут ка Космету.

Фотографије пљеваљске дјеце са „милосрдним анђелима“ из НАТО-а круже на друштвеној мрежи Фејсбук, без назнаке да ли је за фотографисање малољетних лица добијена дозвола од родитеља.

Дјеца на фотографији су „уредно постројена“, што упућује на то да су за фотографисање добили инструкције од старијих.

Такође, на фотографији са њима и наставнице позирају заједно са дјецом, а наставница енглеског језика је, према ријечима свједока, имала јединствену прилику да освјежи лингвистичко знање.

Пронатовски ДПС познат по злоупотреби дјеце у политичке сврхе

Подсјећамо да је Демократска партија социјалиста, као најјачи заговорник НАТО-а у Црној Гори, у промотивним спотовима „НАТО – сигурна будућност“ увелико користила „адут“ дјечје „сигурне будућности“, злоупотребљавајући дјецу у циљу политичке промоције.

При агресивној НАТО кампањи „Пристајем на то“, која је укључила младе у Црној Гори, у јавности био посебно критикован сами слоган као дегутантан.

ИЗВОР: ИН4С

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.