Вучуровић: Предлог резолуције о Сребреници провокација којом се сатанизује српски народ; ДФ неће гласати за то

Политика0

Наш клуб неће гласати за ову резолуцију јер је својеврсна провокација и директно је усмјерена против српског народа. Осуђујем овај злочин, али очекујем да се осуди и злочин над Србима – навео је, поред осталог, он

Вучуровић

Посланик Демократског фронта Јован Вучуровић је истакао да је Предлог резолуције о Сребреници провокација којом се жели сатанизовати српски народ и прогласити геноцидним.

Он је истакао да посланици ДФ неће гласати за ову резолуцију.

„Она је директно усмјерена против српског народа, али је намијењена за дневно политичку употребу, јер они који стоје иза ње очигледно су више размишљали о политичких поенима, него о жртвама, више су размишљали о подизању тензија у друштву, а како би подигли своје посрнуле рејтинге. Мене интересује основни циљ овог текста, а то покушај сатанизације српског народа“, казао је Вучуровић.

Он је казао да је разочаран да данас нису присутни представници Владе.

„Мислим да је ово важна тачка, јер је у самој Влади дошло до грких ријечи везано за ову тему. Било би коректно да су дошли, а посебно су требали да дођу посланици ДПС-а, јер се и они крију управо иза ових тема. Наш клуб неће гласати за ову резолуцију јер је својеврсна провокација и директно је усмјерена против српског народа. Осуђујем овај злочин, али очекујем да се осуди и злочин над Србима – навео је, поред осталог, он.