ВУЧИЋ ОДМЕРЕНО: Америка је пријатељ који нам помаже да се ослободимо митова!

Политика0

У ексклузивном разговору за „Инсајдер“, председник Србије Александар Вучић изјавио је да није тачно да нема америчку подршку и да све што Сједињене Државе раде јесте „за наше добро“. Одговарајући на питање шта имa против „америчке ТВ Н1 и уопште Америке“, Вучић је рекао да су „Сједињене Америчке Државе наш пријатељ који нам помаже да се ослободимо терета прошлости, митова и лажи да ми Срби имамо нешто на Косову“.

Александар Вучић у емисији „Инсајдер“ (Фото: Јутјуб)

Председник Србије је посебно говорио о посети америчког чиновника Брајана Хојта Јиа, нагласивши да нису тачне спекулације да је он претио, те да је говорио у своје лично име. „Мене је позвао заменик помоћника заменика америчког државног секретара, не могу да наводим његово име због националне безбедности, и јасно истакао да је Хојт Ји говорио као појединац а не као дипломата. Тај високо позиционирани чиновник Стејт департмента, кога не смем да именујем и не би било фер, рекао ми је да ја лично не морам да потпишем независност Косова, а и да могу да останем на власти колико желим“, отворио је душу председник Вучић.

Александар Вучић је истакао да је Америка на сваком кутку планете својим интервенцијама „донела мир и спокој“, и нагласио: „И ми морамо да градимо мир, да спознамо да је Срба на Косову и Метохији шест до осам – а не 80 – одсто, да у Србици готово да нема Срба, а сигурно нам за такво стање ствари није крива Америка него ми сами“.

(С*ање ствари)

 

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.