ВРАТИ СЕ КУЋИ МИРОМ ИЛ’ МАЧЕМ, КРАЈИНО МОЈА ЗА ТОБОМ ПЛАЧЕМ

Политика0

Још ова земља има децу која се за њу, знају борити. Још ова земља има децу, која памте и не заборављају погром и протеривање Срба са својих огњишта. Децу, која злочин над сопственим народом не опраштају, онима који тај злочин као победу прослављају. Никада опростити! Никада заборавити!

Млади људи из Алтернативе су вечерас испред амбасаде Хрватске послали поруку да је «Изгубљено само оно чега се одрекнемо и да се отето враћа»!

«Скупом испред хрватске амбасаде симболично смо обележили 22 године од погрома Срба и етничког чишћења Хрватске у злочиначкој акцији Олуја. Симболично смо запалили 22 свеће у 22:30 и овим гестом показали да нисмо заборавили шта је наш народ тада проживео, а нисмо ни опростили јер нико опроштај није ни затражио. Шта више, Хрватска овај злочин прославља на највишем нивоу као највећи државни празник.

За нас протеривање нејачи и убијање стараца, жена и деце није херојско дело већ најгори злочин.

Апелујемо на међународну заједницу и наше политичаре да се боре за права Срба из Хрватске јер су они у потпуности обесправљени, забрањена им је чак и ћирилица. За крај — изгубљено је само оно чега се одрекнемо, а отето се враћа!

Алтернатива

ПАМТИ МОЈ НАРОДЕ!!

Приредила Лола Ђорђевић

Извор: News Front

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.