Владимир Кршљанин изабран за потпредседника Међународне Словенске академије наука Извор текста: http://svisrbisveta.org/saradnja-sa-svetom/vladimir-krsljanin-izabran-za-potpredsednika-medjunarodne-slovenske-akademije-nauka/#ixzz6hD0Zu52k

Друштво0

У Москви је 30. новембра одржана Велика (изборна) скупштина Међународне Словенске академије наука, образовања, уметности и културе, на којој је за председника, са петогодишњим мандатом, тајним гласањем, по други пут изабран Сергеј Николајевич БАБУРИН. Такође тајним гласањем, за првог потпредседника је изабран Виталиј Александрович ЛОПОТА, стручњак из области космонаутике, дописни члан РАН, као и више потпредседника, међу којима је први пут изабран и председник Српског одељења Владимир КРШЉАНИН. Изабрани су и чланови Президијума МСА и усвојено је више докумената. Доносимо текст обраћања Владимира Кршљанина скупштини, путем скајпа:

               Сергеј Николајевич БАБУРИН-Владимир КРШЉАНИН

Поштовани Сергеје Николајевичу! Поштовани пријатељи!

У име 22 члана Српског одељења Међународне Словенске академије упућујем најтоплије поздраве нашој Великој скупштини, жеље за успешан рад и подршку свим одлукама!
Захваљујем за високу част указану Српском одељењу и мојој маленкости! Учинићемо све што је у нашој моћи, да ту част оправдамо. Хвала вам и на могућности да вам се данас обратим.
Изгледа да су управо данас активности наше академије потребније него икад. Али уверени смо да ће наша академија на челу са тако бриљантним и талентованим руководиоцем, какав је Сергеј Николајевич Бабурин, бити на нивоу који историја од нас очекује.
Данас многи говоре о прекрајању света, а неки се плаше да нам прети глобална перестројка. Међутим, са сигурношћу можемо рећи да будућност сигурно неће одређивати непријатељи човечанства.
У историјском сучељавању система сукоба и система сарадње, после вековне доминације првог, коначно и заувек започиње доминација оног који је стваралачкији, ефикаснији и праведнији. Они су владали помоћу обмане, пљачке и рата – укратко: помоћу греха, и дуго су доминирали, примењујући принцип „завади па владај“ на све и свја, а ми их побеђујемо сарадњом и стваралаштвом, љубављу и вером.
Руски, истински хришћански и словенски свет је кључна компонента будућег спасеног света, који се рађа пред нашим очима и уз наше учешће. Западњаци нису само покушали да нас униште, већ и да нас поделе. Тешко је разумети конфронтацију између Украјине и Русије или Црне Горе и Србије. И уопште то, да је мало јединства у словенском свету. Али надахњују и уливају уверење у тријумф добра, велика дела великих православних подвижника: члана наше академије, митрополита Црногорско-приморског Амфилохија, који је отишао Господу, одбранивши веру, цркву и част Црне Горе и отворивши пут за њен повратак у братски загрљај са Србијом, и Патријарха српског Иринеја, који се преставио, завршивши Храм Светог Саве у Београду, највећи на Балкану, „нову Свету Софију“, симбол православног јединства Балкана и неуништивог српско-руског братства. Царство небеско нашим светим угодницима!
Због тога је неопходно јачати рад наше академије и ми смо спремни да служимо том циљу свом снагом! Дубоке духовне вредности наших народа и њихово искуство у изградњи праведног друштва послужиће спасењу Европе, Евроазије и целог света!

Живело јачање духовних веза, које воде јединству словенских народа!
Хвала на пажњи.

(Покрет за Србију)

Сви Срби Света

Извор текста: http://svisrbisveta.org/saradnja-sa-svetom/vladimir-krsljanin-izabran-za-potpredsednika-medjunarodne-slovenske-akademije-nauka/#ixzz6hD0vG04r