(ВИДЕО) Раковић: Спријечити да Ђукановић изведе државни удар

Политика0

„ДПС ће бити демолиран, а посебно ће бити прегажен у православном бирачком телу“, рекао је јуче др Александар Раковић у емисији „Геополитика“ на Новосадској телевизији.

Раковић је нарочито указао на могућност да Ђукановић после избора у неколико корака изведе државни удар тако што би на неодређено време пролонгирао проглашење званичних резултата избора и конституисање новог скупштинског сазива. Потом би, чак и ако се скупштина конституише, могао поверити мандат Демократској партији социјалиста иако та криминална организација неће имати већину за формирање нове владе. Тиме би опозиционе листе биле укључене у бескрајне процедуралне заврзламе. Мило Ђукановић би тако, подвлачи Раковић, као узурпатор и фактички увео Црну Гору у стање државног удара који би он сам извршио путем бирократских превара.

Иначе, било би очекивано да у демократском друштву председник поднесе оставку уколико његова опција доживи пораз. Пошто Ђукановић то неће учинити, јер не жели да се суочи са правдом, онда би – наглашава Раковић – до истека председничког мандата требало да буде у статусу фикуса.

На питање због чега је режимска Побједа, коју нико не чита, два дана (13. и 14. август) најжећу кампању водила против њега, Раковић је одговорио: „Црногорски режим никада није имао одговор на моје балансиране и сасвим одмерене ставове које се заснивају на чињеницама. Стога се каткад, кад им Ђукановић баци шницлу, активирају извесни типови који су фрустрирани због тога што им је идентитет гњецав као пластелин. Тим истим особама би у Србији највећи домет био да перу шофершајбне на семафорима, што је сазнање које их чини додатно фрустрираним. Они очито, због тако видљивих слабости, и не знају да ја не учествујем на изборима у Црној Гори“.

IN 4s