“УКОЛИКО НЕ ЖЕЛИ ДА СЛЕДИ ПУТ ПРЕТХОДНОГ РЕЖИМА, МОРА ДА УКИНЕ СРАМНЕ САНКЦИЈЕ РУСИЈИ!“ Владо Георгиев послао поруку новој црногорској Влади

Истакнуто, Политика0

Нова власт у Црној Гори мора да укине санкције Русији, уколико не жели да следи пут претходног режима, поручио је у разговору за Borba.me наш прослављени кантаутор и продуцент Владо Георгиев.

Каже и да је очекивано да му се укине забрана уласка у Црну Гору.

“То је било више него очекивано, логичан и позитиван потез нове црногорске Владе, који свакако не умањује срамну и ксенофобичну одлуку претходне владајуће гарнитуре. Након поновљене забране уласка поднио сам тужбу, сада ћу је вјероватно повући након консултације са мојим браниоцем адв. Зденком Томановићем”, каже он.

Додаје и да очекује да се укину сулуде санкције Русији

”Ред би био, јер ником није познато због чега су икада и уведене санкције Русији, сем што се то може протумачити као још један мега-полтронски потез претходне Владе, који је на тај начин показивао наклоност некаквим анти-руским и про-нато струјама и дружинама. Тај робо-послушнички став претходне Владе дозволио је да Русе, наше пријатеље који су у великом броју дошли у Црну Гору, инвестирали у некретнине препознајући је као једну лијепу земљу, назове непожељнима. Колико год да су се трудили да та одлука о придруживању санкцијама Русији остане у оквирима некакве високе политике, неизмјерно је срамна, јер је по питању односа Црне Горе и Русије несхватљива, неоснована и смјешна. Неки виши интереси и кругови неких моћника никада више не би смјели довести у питање однос братских држава и народа. Кад то кажем, такође мислим и на односе са другим земљама које нас поштују и са којима имамо добре дипломатске и друге односе, каже он.

Очекује да се поправи статус Срба у Црној Гори.

“Наравно да хоће. То више није ни упитно. Срби су већински народ у Црној Гори. Тачка”, јасан је он.

Медије који су га називали терористом, додаје, треба назвати правим именом.

”То су про-фашистички настројена гласила са таквом уређивачком политиком. Назвати мене терористом у тренутку док су се на Цетињу испред манастира правили скупови “комита” и пјевале усташке пјесме а на РТЦГ пуштао Томпсон је једна болесна фаштистоидна идеја, која је, ето наишла и на реализацију. Полиција је то спровела у дјело. Нека им је на образ док су живи, што се мене тиче. Веће бруке у Црној Гори није било од памтивијека, колико у години која је иза нас. Претходна власт је заиста отишла толико далеко, да су се и познати хрватски шовинисти смијали њиховој жељи за доказивањем у такмичењу најгласнијих србомрзаца. Срећом, тај број је тако мали и занемарљив, готово безначајан. Али, такви дисонантни тонови се заиста више никад не би смјели чути у Црној Гори. Црна Гора је анти-фашистичка земља која се против фашиста увијек и борила. Тако треба и да остане, истиче он.

Нада се да ће у Црну Гору доћи што пре.

“Можда већ за Нову годину и Божић пођем са породицом да обиђем родитеље. Никад није прошло оволико времена да нисам био у Црној Гори и то поприлично све заједно личи на неки ружан сан, па ћу, ето, покушати све ово као сан и да заборавим.”

Планови су ми да ме сва ова ситуација која нас је задесила са корона вирусом не поремети психички, да уђем ускоро у студио и да вас ускоро обрадујем неким новим пјесмама. Да вас опет тероришем стиховима и нотама и да сви заједно уживамо у тероризму најљепших емоција и љубави. Свако добро вам желим као и свим вашим читаоцима, закључио је Георгиев.

Националист