УДБАШКА ТРИЛОГИЈА: Хапшење свештеника, серија „Немањићи“ и издаја Космета!

Политика0

Пише: Др Владимир Димитријевић

Година 2018. треба да буде година коначне издаје Косова и Метохије. Сваки глас који се диже против те издаје мора бити ућуткан. Нарочито се не сме чути глас врха СПЦ. А најбољи начин да се званични глас Цркве ућутка је прављење низа скандала који би најстарију установу овог народа, већ одавно начету екуменизмом и модернизмом, као и скандалозним сменама епархијских архијереја, компромитовао у очима јавности.

И ето новог скандала: ухапшен је свештеник под оптужбом да је дилер дроге. Не мора да значи да је то тачно – али је довољно да се појави у медијском простору. И онда се само пронесе глас – шта они да причају о цару Лазару кад дилују дрогу?

УДБА је, и то се зна, после Другог светског рата „избушила“ СПЦ, постављајући своје људе на многа битна места и покрећући их на деловање кад је то потребно. Добро обавештени Велимир Рајић о томе је писао: „Жељко Бартоловић, високи функционер Савезне државне безбедности, који је од школе имао завршену српску православну богословију и Правни факултет у Београду, објавио је књигу Probušena mantija (Osijek 2004). У књизи је разголитио сарадњу припадника Римокатоличке и СПЦ од обичног парохијског или жупног свештеника до бискупа и епископа. При том је наводио пуна имена и презимена и до детаља описивао сарадњу. Наравно да је наводио и разлоге сарадње: уцена неподобним фотографијама, љубавницама, проневерама новца… Један примерак књиге Бартоловић је донео у Патријаршију и поклонио је с посветом!“

Радмила Радић и Момчило Митровић, са Института за новију историју Србије, објавили су, 2012, зборник записника са седница србијанске комунистичке комисије за верска питања, и у предговору навели цитате из удбашког приручника за врбовање шпијуна у оквиру верских заједница. То, уосталом, није никакво чудо; тако је било и другде. У Бугарској је део епископата такође сарађивао са комунистичком обавештајном службом, и то баш у оквиру екуменистичког покрета.

Дакле, кад чујемо за овакве скандалозне догађаје, попут хапшења „дилера у мантији“, они могу бити или производ невиђеног пада морала у црквеној средини, што је непосредна последица духа екуменизма и модернизма, или провокација коју праве службе са својим сарадницима, припремајући јавност за неке озбиљне догађаје. А, наравно, све се може испоставити и као лаж.

Међутим, у доба кад се спрема издаја Косова и Метохије, вреди размислити о ономе што се десило. Прст који прети онима што би се могли огласити подигнут је више него поучно – сада је претећи! Има још тајни и скандала који би могли да се појаве у „Блицу“ и сличним „истинољубивим“ медијима, зар не?

СЕРИЈА О НЕМАЊИЋИМА У НЕСЛУЧАЈНО ДОБА

Један мој познаник је, пре три деценије, рекао да ће наша пропаст бити коначна кад безбожници сниме серију о Немањићима. И то се, најзад, десило, у години 2018, када Кловнократија Без Смисла За Хумор намерава да преда Косово и Метохију зарад утваре зване Европска Унија. Ко зна шта је моћ телевизије, биће му јасно да се серија о Светородној Лози није појавила случајно – баш сада. Јер, по речи Светог Јована Кронштатског, нема места за случајност у Царству Свемогућег Бога. Србе, уочи издаје Завета, треба још више збунити и слудети. А како другачије до циничним претумачивањем њихове светле историје?

Није било доста у „Равној Гори“ представити Дражу као изгубљеног Хобита који са дружином лута Мордором, док Бјелогрлићев Броз личи на Џемса Бонда; није било доста у „Сенкама над Балканом“ предратни Београд дати као легло лудака, злочинаца и убица, са све белим Русима који тргују дрогом и убијају свог свештеника. Циљ су, онај коначни, били, ни мање ни више, него Немањићи.

Пишући о ТВ серији „Немањићи, рађање краљевине“, филмски режисер Драгослав Бокан каже да је кључни неуспех серије у чињеници да су га снимали они који су духом Југословени, који ни не осећају Србство и Србски Завет. У њиховим главама и душама није србска пунота, него југословенска празнина. То није Радио телевизија Србије, него Радио телевизија Југославије. И Бокан је, с тим у вези, потпуно у праву: између нас и немањићког наслеђа стоји издаја звана југословенство.

Краљевина Југославија је потрошила немањићку Србију, а Тито је био анти-цар Душан, после чијег доба је дошла епоха анти–Лазара, анти–Стефана Високог и анти– Ђурђа Бранковића. Тако наша историја увире у понор самозаборава. А ова серија треба све то да запечати. Уочи издаје Косова, које је било средиште србске средњовековне државе. Јер, Кловнократија ће, у име ЕУ, рећи: “Шта хоћете? Косово никад и није било наше!“

Борба против србске прошлости наставља се. У „прерађеној“ прошлости, Немања треба да личи на Радашина из серије „Село гори, а баба се чешља“. И то све емитује уочи покушаја предаје Косова и Метохије. Наравно, ми се са лажима РТС-а, као ни са издајом Завета, нећемо мирити. Јер, Бог Коме су служили наши свети преци је Христос, Пут, Истина и Живот.

Извор: Седмица

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.