У лажи је кратка памет

Политика0

Пише: Горан Даниловић

„Све што је отето Црној Гори, биће јој враћено“.

Акобогда Предсједниче – бићемо богати. Предлажем да кренемо од Вас, па да тјерамо и до Цркве ако треба?

„Не нудите нам те изанђале и окрвављене формуле за будућност Балкана“

Нећемо предсједниче, не брините! Било би то као да себи нудимо Вашу формулу прошлости. Морали бисте са нама, на Неретву да бранимо Црну Гору, са Вама на Дубровник са Вама у Босну! Хвала лијепо на крвавој формули.

„Ни једној вјерској заједници па ни СПЦ не припада право да присваја туђу имовину, да се одупиру судској провјери катастарских евиденција црквене имовине, да не плаћа порез, илегално уводи свештенике у државу“!

Подржавамо! Али овдје неко лаже. Проблем је што Ви катастарском провјером хоћете да попљујете „судску евиденцију“! Дакако да се плаћа порез! Шта је са Вашом фирмом? Шта је са Вашим најближим и најдражим, са пријатељима који су нам покрали државну имовину и по деценију и више не плаћају порез?

„Кажу да воде уједињени народ. Против кога? …Доста је циркуса било“!

Заиста сте у праву: доста је било циркуса! Зар није Циркус када нам Ви нудите пут у европску будућност након што сте нас водили кроз балканску свакодневицу равно тридесет година?

Зар није циркус да се Ви понашате као „Мајами Бич Божији“ у купаћим гаћама, а да се народ дохватио за гуше јер нема ни за гаће?

Уједињени народ нико не води против нечега него за нешто – за слободно друштво, за равноправност грађана и народа, за све нас, а не само за Вас!

‘Могуће и формирање цркве православних Црногораца“

Ако је Православна Црква у Црној Гори само Српска онда сте у праву! Али у свакој лажи кратка је памет, па и у овој. Ви хоћете Цркву, не за Црногорце, него за атеисте, а такву реформу нико не памти. Вама треба црква која би се код Вас исповиједала, црква у којој би се причешћивало на партијским скуповима и коју бисте издавали под закуп као аеродроме!

Како би било да ми изаберемо свог Предсједника, када Ви намјеравате да бирате своју Цркву? Ви свој Синод, а ми нашу Владу, Ви Ваш Сабор или црквени Конгрес, а ми нашу Скупштину?

„Не може бити привилегованих, па ни кад носе мантије“!

Амин! Нека тако буде! Него, да додамо: Ни када носе партијске књижице, ни када шверцују бијело робље, ни када, пребацују дрогу и дуван, ни када носе одијела која су „скупља од плате“ Верице Мараш, ни када добијају концесије, ни када купују изборе, ни када купују бирачку вољу, ни када убијају без казне. Никада! Да нема привилегованих да нам је из ока испао, нама из ока, а Вама из Главног одбора или Ноћног клуба!

Да буде тако или да прекидамо овај циркус и да се не лажемо? И пустите мантије, овдје је до Вас и до Ваше братије!

Извор: Вијести, in 4s