У Бујановцу држава Србија промовише Велику Албанију кроз активности представника власти

Политика0

БУЈАНОВАЦ, 30.септембар – функцинери највиших државних органа у Србији активно промовишу крајње непријатељске намере према својој држави  исве о потпуно некажњено.

#Бујановац #Прешево #Медвеђа #Велика #Албанија #Косово #Метохија
Смотра фолклора у Бујановцу 2016.

Посланик у Скупштини Србије Шаип Kамбери оценио је да је општинама на југу Србије са већинским албанским становништвом добродошла свака врста помоћи, и да оснивање Kанцеларије за помоћ грађанима Прешевске долине означава почетак „институционалне помоћи Kосова Албанцима на југу Србије“ и да верује да ће се сарадња „са матичним државама још више интензивирати у будућности“.

Шаип Камбери

„То је добар корак да Kосово у оквиру граница међународног права почне институционално да се бави питањима Албанаца Прешевске долине и да им на институционалан начин помогне“, рекао је Kамбери, преноси Радио Слободна Европа.

Овакав став предсравља најгрубљу врсту промоције албанског сепаратизма и јасан наговештај антидржавних активности усмерених ка даљем отимању територије Републике Србије. Тешко је поверовати, али то је чињеница, да такве аспирицаије имају директну подршку Владе у Београду и режима Александра Вучића.

Kамбери је даље истакао да је оснивање Kанцеларије важно и са аспекта успостављања боље комуникације између Албанаца из Прешевске долине са (сепаратистичком) тзв „владом Kосова“.

„Мислим да је то важан корак у циљу остваривања наших загарантованих права у складу са међународним стандардима“, рекао је Kамбери.

Младост Бујановца

Он је додао и да се нада да ће отварање канцеларије пратити и средства којима ће бити реализовани пројекти које ће „Kанцеларија владe Kосова“ снажно подржати, рекао је Kамбери који је и дан раније још једном потенцирао „међународни карактер“ оваквог геста али и засебну „државност“ Косова и Метохије поручивши да ће се сарадња и координација са матичним државама још више интензивирати у будућности.

– Прешевска долина, полако, али сигурно, формира институционалну подршку Републике Kосово и Републике Албаније
 – додао је Kамбери, посланик у Скупштини републике Србије.

Одсуство сваке осуде па и уопште реакције на овакве дубоко антисрпске и антидржавне изјаве и активности, недвосмислено показује да Александар Вучић и његова влада помажу и подржавају комадање Србије зарад стварања Велике Албаније.
KMНовине