Тзв “Косовска полиција“ албанизује и уноси раздор на север КиМ (ФОТО)

Политика0

Има неколико дана како су се на севру Косова и Метохије појавили знакови са натписима на албанском језику и позивом на шпијунирање комшија а са неодређеним циљем.

Фото: КМ Новине / 2018.

Албанизација севера покрајине је почела да се врши и на видљив начин, прилично „скромно“ по обиму али нескромно по дрскости. Наиме, крај пута кроз села у овом делу Косова и Метохије појавили су се знакови који су са једне стране исписани искључиво албанским језиком а са друге латиничним писмом:

„ОСМАТРАЧИ СУСЕДСТВА
Наставите да обавештавате Косовску Полицију о сумњивим активностима“

Најистакнутија реченица заправо подстиче задирање у приватност суседа јер се, посебно у сеоским срединама где су се знакови појавили, „сумњивим активностима“ може сматрати свашта а комшије може да пријави комшију из чистог хира да би му напакостио. Колико год наивно изгледало али ово и те како представља семе раздора међу Србима.

Фото: КМ Новине / 2018.

Истовремено натпис на албанском језику представља почетак видљиве албанизације севера покрајине. Како се позив, што илуструје и цртеж поред натписа, односи на шпијунирање комшија а у „комшилуку“ на северу КиМ Шиптара готово да и нема, то он недвосмислено предствља корак ка албанизацији, посебно што је српско писмо, ћирилица, потпуно искључено из употребе.

Фото: КМ Новине / 2018.

С обзиром да се ради о полицијском знаку врло је опасно исказати „неслагање“ са таквим процесом. То је омогућила политичка струја коју је оформила власт из Београда управо са овим циљем и једино се у предаји српске територије и показала као успешна.

Извор: КМНовине

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.