„Тајно друштво“ пред капијом Беле куће – тема и Руси и ЕУ

Политика0

Москва – Најмоћнији људи света, окупљени у Билдерберг групу, састаће се ове недеље, на мање од 30 километара од Беле куће, открива Раша тудеј.

Како се наводи, теме састанака, који почиње у четвртак у месту Чантили у америчкој држави Вирџинија, биће Русија, Трампова администрација и „информациони рат“.

„Потврђено је да ће сусрету присуствовати 131 званица. Велики број високо рангираних чиновника Беле куће ће бити присутно, укључујући и саветника за националну безбедност Х.Р. Мекмастера, као и председниковог асистента Кристофера Лидела“, наводи Раша тудеј.

Такође, теме састанка ће бити и „пут Европске уније“, као и питање „зашто популизам расте“.

Ово ће бити 65. састанак групе моћника која је обавијена велом мистерије и то први пут без једног од својих оснивача, мултимилијардера Дејвида Рокфелера који је преминуо раније ове године.

„Група је саопштила да је ова конференција сазвана како би дизајнирала бољи дијалог између Европе и Северне Америке. Сваке године јој присуствују званице из сфера политике, индустрије, финансија, медија и образовања. Две трећине су Европљани, остатак је из Северне Америке“, додаје се.

Раша тудеј преноси и да ће састанку присуствовати генерални секретар НАТО Јенс Столтенберг, сенатори из редова Републиканске партије Том Контон и Линдзи Грејем, као и кинески амбасадор у САД.

„Састанци ове организације су озлоглашени због мањка информација о томе шта се дешава током дискусија, састанци су затворени за јавност и медије. Све се ради по правилу Чејтам хауса, које значи да учесници могу да користе информације које су добили, али не и да кажу извор. Извештаји са састанака такође не постоје“, појашњава Раша тудеј.

Фото: Getty Images

Б92

ИЗВОР: ВАСЕЉЕНСКА

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.