Ово су тајне организације које „дрмају“ светом

Друштво0

Вашингтон – Планирање новог светског поретка приписује се затвореним организацијама у којима учествују утицајни представници светске елите. Представљамо 4 водеће тајне организације.

Билдербершка група
Током годишње седнице Билдербершке групе, на којој учествују најмоћнији људи света, не води се протокол и не дозвољава се присуство новинарима. На конференцију се може доћи само уз лични позив, док је забрањено објављивати садржај дискусије.
Последња затворена седница клуба одржана је хотелу „Ташенбергпале“ у Дрездену од 9. до 12. јуна. Њој су присуствовали шефица ММФ-а Кристин Лагард, бивши амерички државни секретар Хенри Кисинџер, бивши директор ЦИА Дејвид Петреус, бивши командант оружаних снага НАТО-а у Европи Филип Бридлав и бивши руководилац британске обавештајне службе Ми-6 Џон Сојерс.

Боемски клуб
Сваког јула, почевши од 1899. године, у елитном одмаралишту „Боемска шума“ у Калифорнији окупљају се искључиво мушкарци – чланови затвореног Боемског клуба. Међу њима су бивши председници, водећи бизнисмени, уметници, медијски издавачи.
Девиза клуба је духовита, али и иронична – „Пауци који плету мрежу овде не долазе“.
Симбол Боемске шуме је сова, а деветометарска скулптура ове птице постављена је поред језера у шуми, где се изводе различити ритуали.
Тамо се налази и статуа католичког Светог Јована Непомука, који се сматра заштитником клуба. Према легенди, он је прихватио смрт, одбивши да открије чешком краљу тајну исповест краљице.

Савет за међународне односе
Ова приватна америчка организација се бави истраживањем спољнополитичких питања и једном у два месеца издаје лист „Форин аферс“.
У њу улази више од 4.900 људи, међу којима су високи чиновници, познати научници, бизнисмени, новинари, адвокати.
Савет за међународне односе се сматра најутицајнијим центром мозгова у САД, а некад се оптужују и за заверу ради стварања светске владе.

Трилатерална комисија
Организацију је створио 1973. године Дејвид Рокфелер. У њеном раду учествују представници политичког, пословног и научних кругова из Северне Америке, западне Европе и Азије (Јужна Кореја и Јапан).
Циљ трилатералне комисије је „помагање тешњој сарадњи између кључних развијених региона света који имају заједничке лидерске обавезе у међународном систему“.
Међутим, бивши сенатор-републиканац Бари Голдвотер у својој књизи „Без извињења“ описује делатност организације као покушај да се „обједине четири центра власти: политички, финансијски, интелектуални, и духовни“ ради стварања „светске економске силе која је јача од политичких влада“.

ИЗВОР: Вести/vaseljenska.com
Фото: Ројтерс

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.