СТУДЕНТ ИЗ БЕОГРАДА ОШТРО ОДБРУСИО: Не смета њима што је тробојка српска, већ што је тробојка црногорска и као таква директно и српска!

Ваш глас0

Аутор: Александар Вуксановић, студент Правног факултета Универзитета у Београду

Пре свега, као неко коме су преци из Црне Горе, одмах на почетку бих хтео да будем директан и веома јасан. Држава мог рођења, првих лепих тренутака, емоција и стварања националне свести је Србија и Црна Гора.

Према томе, сваки дан свог живота ћу провести у борби, било ког облика, да се то поврати. Брат без брата не може, никада и није могао. Што се тиче данашње ситуације, почео бих овако – Комунисти, готово је. Багро безбоничка, одзвонило је. Новац не купује веру, душа није на продају!

Мањина неће више малтретирати и иживљавати се над већином

Занимљиво је само ко чини ту мањину. Занимљива је та њихова, сада већ изгубљеност у историји И вера у немогућ покушај да у једној генерацији промене целокупну историју. Мало су се преиграли. Знате, збуњујуће је то што ту мањину чине људи који своју идеју заснивају на величању Крста Зрнова Поповића, човека који се декларисао као Србин и на Црну Гору гледао као на територију где се сачувала српска слобода.

То су они који су заборавили на Ловћен, а за Његоша кажу да је био у заблуди. За Гаврила Принципа кажу да је био терориста. Они се сада куну у краља Николу, а ја их питам – шта би данас било са Србијом да није било јуначке војске краља Николе и сердара Јанка Вукотића на Мојковцу? Па, у тој бици је и Крсто Зрнов рањен.  Пале бадњак испред двора краља Николе на Цетињу. Која застава је стајала на том двору за време његове владавине ?  Иста она против које се они данас боре.

Не смета њима што је тробојка српска, већ  што је тробојка црногорска и као таква директно и српска. Необориви доказ о томе ко су и шта су.  Нису они Црногорци. Црногорац је и данас оно што је био увек – најхрабрији део српскога рода. Бити Црногорац, то је привилегија у српском корпусу!

Они су пропали пројекат који је продао и оца и ђеда. Који су то оцили на црногорској капи старој преко 400 година? Питао би их како бирају цитате када цитирају Петра Цетињског, Његоша и краља Николу. Да ли имају проблема јер се у већини спомиње српство и српски род. Да ли им се свиђа краљева химна? Зашто је не певају већ користе усташке модификације ?

Узалуд се надају да ће им посао одрадити неки залуатли распоп који удара жене по которским улицама и креће се по коцкарницама у Сплендиду. Пошто им је црква основана у полицијској станици, који инспектор је био први патријарх?

Надам се да бар имају и свој досије као права полицијска црква.  Позвају се на то да је Црногорска православна црква некада била независна. И јесте, као једина слободна грана српског православља.

Одакле извлачим овај закључак? Поглавар те цркве је носио титулу егзарха Пећког трона, дакле, Пећке патријаршије. Црна Гора као историјска творевина, колевка српске слободе али и сам назив, не постоје без овог народа у Христу и Српске православне цркве.

Воле да кличу: “Бранићемо ових дана Црну Гору од душмана” е, па, то и ја кажем. Бранићемо и одбранићемо сваки педаљ наших манастира и свете земље наших прађедова.

На нама је да станемо раме уз раме са нашим  пробуђеним народом и не дозволимо ширење њиховог криминалног утицаја, ма колико он мизеран био, на неке будуће генерације.

Захваљујем се Милу Ђукановићу што ми је приредио да први пут за свога живота осетим снагу српске слоге у потпуности  и енергију коју овај народ носи у себи.

СВЕ ЗА СРПСТВО, СРПСТВО НИ ЗА ШТА!

Извор: Српска Ствар