СТРАХ ОД СЛОБОДЕ (II део)

СУДАР ВИРТУЕЛНОГ И РЕАЛНОГ СВЕТА

Када смо израдили узорке мајица са Универзалним антиглобалистичким симболом СЛОБОДА исписним на неколико језика ( http://ourfreedom.co/ ) чекало нас је прво велико изненађе. Најслабије су прихваћане мајице са симболом СЛОБОДА исписаним ћирилицом: може енглески, француски па чак и немачки и латиница, само ћирилица НЕ. А када би поставили питање – ЗАШТО? добијали би немуште одговоре – па тако… не знам… необично је… блам ме… прозиваће ме…

Закључак је јасан. Срби су осећали нелагоду, збуњеност и страх од симбола СЛОБОДА који је исписан ћирилицом (свега 20% се изјашњавало за ћирилицу) Били смо и сами изненађени и збуњени али нам је таква реакција људи и дала идеју да направимо анкету на нашем порталу како бисмо сазнали мишљење и став интернет света. И следио је нови шок! У виртуелном – интернет свету су анкетирани масовно гласали за симбол СЛОБОДА исписан ћирилицом и то 80% испитаника. Потпуно обрнуто од претходних резултата – Срби су желели тај симбол и то баш исписан ћирилицом! Дакле, имамо шизофрену ситуацију – у виртуелном-интернет свету Срби масовно прихватају симбол СЛОБОДА исписан ћирилицом и желе да га носе (80%) али кад се дође до примене у реалном свету код тих истих људи наступа нелагода, збуњеност, страх и само 20% Срба има храбрости да стварно и носи тај симбол.

 БЕГ ОД СЕБЕ… БЕГ ОД СЛОБОДЕ…

Несклад између жеља и реалности. Страх од реалности – и то не само у овом случају већ у многим другим…па, зар се већина Срба неће бусати у прса о српској славној историји, јунаштву, традицији, а гласаће за марионетску власт и препустиће своје духовно исходиште, Косово, на милост и немилост Албанцима…јуриће у ЕУ а истицати да су нам Руси браћа …псовати НАТО а слати своје војнике у акције са њима…

БЕГ ОД СЕБЕ…БЕГ ОД СЛОБОДЕ. СТРАХ! ВЕЛИКИ ДЕО СРБА, МОЖДА ПО ПРВИ ПУТ У СВОЈОЈ ИСТОРИЈИ, ХОДИ ЗЕМЉОМ ПОГНУТЕ ГЛАВЕ…

ДЕЗОРЈЕНТИСАНИ, УЗНЕВЕРЕНИ,РАСПОЛУЋЕНИ…У СТРАХУ !

Шта се, заправо, дешава – како је дошло до оваквог стања свести у највећем делу српског народа у Србији, и има ли лека томе!?

Нажалост, ова поданичка свест се није створила јуче… овакво стање свести је последица векова… последица бурне историје Срба приклештених између два света – Истока и Запада. Што би рекао Меша – ни довољно јаки да настану ни довољно слаби да нестану! И тако вековима – од Косовског боја до ратова деведесетих година прошлог века. До данас! Увек у судару са јачим и моћнијима али увек стамени и пркосни… и увек опстајали иако нестајали и други народи постајали (зар тако не постадоше многи Муслимани-Бошњаци, Хрвати ,Црногорци ,Македонци…па и Албанци – а сад су у припреми неки други Срби…Европљани, Србијанци, Војвођани…) Али, све има свој крај…историјски циклус се затвара…време цури…

Срби су иживели усторију! Нашли су се у завршном процесу прочишћења…свођења завршних рацуна – ОПСТАТИ или НЕСТАТИ! Реч је о последицама специјалног рата Запада против Срба у 20. веку који је употребио нова моћна неокортичка оружја у задњих 100 година. И она су дотукла Србе! Идеологије југославенства, комунизма и западног либерализма под плаштом демократије су разарале и скоро потпуно разориле српско национално биће – да ли баш потпуно, видећемо, ускоро!

Године одлуке су пред Србима.

ОПСТАТИ или НЕСТАТИ

Страх од слободе-I део, Србија Нојева барка и Чипована свијест ) 

БУЂЕЊЕ НАЦИОНАЛНЕ СВЕСТИ

Чињенице су неумољиве: српско национално биће је девастирано, обезглављено, располућено – шизофренично. Управо такво, какво се и показало и нама у сусрету са нашим Универзалним симболом СЛОБОДА исписаним ћирилицом.

Стање српског духа овог времена!

А ако је тако (а јесте) шта нам је онда чинити… и може ли шта урадири онај још свесни део народа са очуваном националном свешћу, свешћу о самобитности и самостојности – јер само тај дио народа и може деловати, може пружити отпор надирућој разарајућој идеологији глобализма (власт и постојеће институције су немоћне и оне су сасвим под утицајем страног фактора и агресивне идеологије западаног колонијализма)

САМО ОВАЈ ДЕО НАРОДА СРПСКОГ, САМО ОВАЈ ДЕО НАРОДА КОЈИ ЈЕ САЧУВАО СВОЈУ СВЕСТ, НАЦИОНАЛНИ И ДУХОВНИ ИДЕНТИТЕТ, може се организовати и пружити отпор агресивном империјалистичком глобализму (о томе смо већ писали и још ћемо писати) може сачувати Србе и њихову свест о властитом постојању коју су светске силе Зла значајно нарушиле. Може наставити борбу за себе и своју отаџбину – може наставити борбу за поклеклу браћу! Томе служи, наравно, и наш УНИВЕРЗАЛНИ АНТИГЛОБАЛИСТИЧКИ СИМБОЛ СЛОБОДА ИСПИСАН ЋИРИЛИЦОМ – РАЗБИЈА СТРАХ И ШИРИ ХОРИЗОНТЕ СЛОБОДЕ!

Неће бити лако али нема предаје – можда ће ипак УНИВЕРЗАЛНИ СИМБОЛ СЛОБОДА ИСПИСАН ЋИРИЛИЦОМ ПОНОСНО ТРЕПЕРИТИ НА ГРУДИМА СРБИНА…можда ће ипак српски слободарски дух добити овај рат иако је битку већ изгубио!

Борба за слободне српске душе се наставља…

 

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.