СРПСКИ СУДЊИ ДАН: Нимало случајно, експозе и заклетва Брнабићке на Видовдан!

Политика0

КРОЗ ИСТОРИЈУ, МНОГО ЈЕ БИТНИХ ДОГАЂАЈА ВЕЗАНИХ ЗА 28. ЈУН КОЈИ СУ БИЛИ ПОРАЗНИ ПО СРПСКИ НАРОД

Пише: Донко Ракочевић

Нова Влада Србије положиће заклетву на Видовдан! Ана Брнабић ће, прије тога, прочитати свој експозе, први пут наступити пред Скупштином и цјелокупном јавношћу, као нови премијер Србије. Ако мислите да је све то случајно – грдно се варате! Западни моћници, по чијем налогу је очигледно инсталирана и Брабићка, веома воде рачуна о симболици датума. Нови предсједник Србије је већ више пута говорио да Срби треба да се одрекну митова, а знамо да је Косовки – главни српски мит, на којем почива српски идентитет. Умјесто велике прославе најзначајнијег националног датума, Александар Вучић на тај дан промовише првог геј премијера у историји Србије.

Сем славне Косовске битке (о којој ћемо писати опширно наредних дана, из разних углова), на Видовдан су се кроз историју дешавали и бројни други битни догађаји, од којих су многи били погубни по српски народ.

На Видовдан 1989. године, обиљежено је 600 година Косовске битке, Милошевићевим говором на Газиместану. Дванаест година касније, 28. јуна 2001. године, Слободан Милошевић је изручен Хагу! Приликом одвођења у хашку тамницу, поручио је Зорану Ђинђићу и Чеди Јовановићу: „Добро сте обавили овај посао, али запамтите, браћо Срби, данас је Видовдан!“ Ђинђић и Јовановић су касније изјавили да тог дана нијесу знали да је Видовдан! Можете замислити те лидере спрског народа, који не знају за свој највећи национални празник.

Још један пораз – тајна конвенција између Србије и Аустроугарске потписана је 28. јуна 1881. године. Одредбама овог уговора одређено је да Србија неће моћи да закључује било какве уговоре са другим земљама, без претходног одобрења Аустроугарске, као и то да ће морати да одржава пријатељску политику према Монархији.

Почетак Другог балканског рата збио се 28. јуна  1913. године. Тада је Видовдан био таличан Србима, јер су извојевали коначну побједу над Турцима и постали важна регионална сила.

На Видовдан се десио атентат на надвојводу Франца Фердинанда, од стране Гаврила Принципа (има доста индиција да је то урађено по налогу масона), што је покренуло Први свјетски рат! У том рату је живот изгубили 1.300.000 Срба, или 60 одсто мушке популације Србије.

На Видовдан 1919. потписан је Версајски споразум са Њемачком, чиме је завршен Први свјетски рат. Њемачка је у складу са овим уговором морала признати да је искључиви кривац за Први свјетски рат.

Давне 1921. године, српски краљ Александар Карађорђевић донио је Видовдански устав – Устав Краљевине, Срба, Хрвата и Словенаца. Усвајање овог устава донијело је велике политичке сукобе у тадашњој СХС. А многи српски интелектуалци сматрају да је стварање Краљевине СХС највећа грешка коју српске елите икада направиле, те да је српски народ ту грешку плаћао многим жртвама све до краја 20. вијека.

На дан Светог Вида 1948. године, саопштена нам је Резолуција Информбироа, када нас је Броз посвађао са Русима, а после тога ухапсио око 30.000 „русофила“, углавном по по Црној Гори и Србији, и заточио их на Голи оток.

Срби су престали ида буду конститутиван народ Хрватске 28. јуна 1990. године, доношењем новог хрватског устава, чиме је почело њихово страдање и протјеривање са вјековних огњишта.

Црна Гора је примљена у Уједињене нације 28. јуна 2006. године, што је такође био велики пораз за српски народ који је покраден на референдуму.

Дакле, Видовдан је, како би јунговци рекли, дубоко усађен у српско како индивидуално тако и у колективно несвјесно. Од прексјутра ће бити и још више, јер ће на тај дан бити озваничена содомска влада Ане Брнабић, што је вјероватно један од најтежих српских пораза у мирнодопским условима.

Извор: СЕДМИЦА

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.