СРБИЈА ЈЕ У ДУХОВНОМ РАТУ: Приближава се Армагедон… (ВИДЕО)

Политика0

Гост емисије “Контраспин“ на Народној телевизији’ био је публициста и режисер Драгослав Бокан.

Он се у разговору осврнуо на феномене из културе и политике, као и концепте које нам диктирају и намећу у постјугословенској Србији, која се према његовим речима налази у најтежој ситуацији од краја Другиг светског рата.

 

– Ми долазимо заиста до оног великог тренутка описаног у Апокалипси, када се духовни рат, који се непрестано води – обзнањује и постаје све видљивији и видљивији. Од уништења породице, преко наметнутих мањинских слобода на штету већине – рекао је Бокан.

 

Према његовим речима, морални пад и недостатак вредности главни су узроци аутошовинизма међу Србима.

 

– Данас ми посматрамо те ненормалне примере попут Јелене Милић и Наташе Кандић, где се то југословенство претворило у неку врсту психопатског односа према свему српском, уз апсолутну попустљивост према национализму друге стране. Њима није никакав пробем да у Приштини добијају медаље од људи који не да нису националисти, већ су кољчи, шовинисти и силоватељи – истиче Бокан.

 

Он се у разговору осврнуо на идеолошке разлике, које према његовим речима представљају суштинску разлику између Срба и Југословена.

– Када ја кренем да разговарам њиховим појмовником, а то је појмовник ситног ћаскања, хумора, лежерности. Прича какво је време напољу, шта се дешава са нама, какве смо послове добили, кога смо упознали, кога волимо или смо престали да волимо, шта раде неки наши другови из других времена… Докле то тече у тој фреквенцији, све функционише. Али оног секунда када уђе било која реч нашег старог појмовника, који се тиче вере, истине, суштине… То како си могао? Како те није срамота? Па зар не размиљаш о…? Е то када уђе, као да се нешто укључи, или искључи у њима, и они те више не чују – оцењује Бокан.

Интервју са Николом Станоев о рату који Запад води против Србије на урушавању система вредности погледајте ОВДЕ. Како су Дејан Мировић, Михаило Меденица и Младен Обрадовић објаснили своју иницијативу за расписивање референдума о Косову и Метохији погледајте ОВДЕ.

Драгослав Бокан (Фото: Јутјуб)

Извор: Правда/Narodna.tv  Ослобођење

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.