Провокација Хашког суда: Пресуда Караџићу на годишњицу НАТО агресије

Политика0

Хашки суд одлучио се на још једно понижење и провокацију српског народа, пошто је за данас, на годишњицу почетка НАТО агресије на СРЈ, заказао изрицање пресуде у случају против првог предсједника Републике Српске Радована Караџића.

Тужилаштво је затражило да Караџић буде проглашен кривим по свим тачкама оптужнице и кажњен доживотним затвором, док је Караџић, који се бранио сам, тражио да буде ослобођен кривице.

Караџић је ухапшен у јулу 2008. године, а терети се за наводни „геноцид, ликвидације, убиства, кажњавања, депортацију, нехумане акте и друге злочине према несрпском становништву“ током рата у БиХ.

Представници Републичког центра за истраживање рата, ратних злочина и тражење несталих лица и удружења проистеклих из одбрамбено-отаџбинског рата Републике Српске присуствоваће изрицању пресуде првом предсједнику Републике Српске.

Директор Полиције Републике Српске Гојко Васић изјавио је Срни да ће до краја ове седмице у Српској бити подигнут ниво безбједности, због изрициња пресуде Караџићу.

„Посебна пажња биће посвећена евентуалном окупљању грађана, због изрицања пресуде Караџићу“, рекао је Васић.

Пресуда ће бити изречена на дан када је прије 17 година НАТО почео да бомбардује Савезну Републику Југославију.

ИЗВОР: in4s.net

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.