Посланици сваки дан стуку омању фарму: Поједу 80 кг меса и попију 920 кафа!

Друштво0

Док грађани глођу коске, њихови представници у Скупштини сваки дан стуку омању фарму.

Срби једу далеко мање меса од осталих европских народа, али зато они који их представљају у парламенту спадају у праве месождере.

Ниске цене у чувеном скупштинском ресторану посланицима у новом сазиву дозвољавају луксуз да обилато троше ову, за већину становника, скупу намирницу, пошто дневно поједу чак 88 килограма меса.

Према подацима Управе за заједничке послове републичких органа, која је „пословођа“ у овој чувеној мензи, током једног радног дана посланицима се послужи 35 килограма јунећег и ћевап меса, 25 килограма свињског, 20 килограма пилећег меса и осам килограма рибе.

Ако узмемо у обзир да прасе у просеку тежи 10 килограма, посланици дневно поједу два и по прасета. А ако је у просеку пиле тешко око два килограма, посланици дневно поједу десет пилића.

Уз ове протеине поједе се и 30 килограма кромпира и 40 векни хлеба, а знатно лошију репутцију у посланичкој мензи очигледно имају салате. Дневно се утроши тек 25 килограма парадајза и 15 килограма краставаца.

Народни трибуни не маре ни за холестерол, па днебно стуку око 60 комада јаја. Сву ту клопу залију са 75 литара сока и чак 600 флашица од 0,5 литара газиране и негазиране воде.

У Скупштини се дневно попије и чак шест килограма кафе. Kако од 100 грама може да се направи 12 кафа, дођемо до рачунице да парламентарци и запослени дневно попију 720 шољиц кафе. Поред турске кафе дневно се потроши и 1,5 килограма еспресо кафе, што је 200 шољица. Збир – дневно се у СKупштини попије 920 шољица кафе.

ИЗВОР: Ало/vidovdan.org

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.