Покренута петиција за иступање ФСС из свих такмичења под окриљем УЕФА

Друштво0

„Подржите петицију поводом срамне одлуке криминалне УЕФА и примања лажне државе Косово у ту мафијашку организацију“ позива њен покретач.

На интернету је покренута петиција којом се тражи да ФСС (Фудбалски савез Србије) иступи из свих такмичења под покровитељством УЕФА која је примањем шиптарских сепаратиста, и тиме подршком њиховом тероризму и злочинима над Србима, вишеструко поништила свој смисао и укаљала углед можда и заувек.

На овакву, наизглед драстичну кампању и захтев, одлучили су се навијачи који не виде смисао даљег чланства у овој организацији. На првом месту се УЕФА није понела спортски и самим тим је свако учешће спортиста ради самог спорта поништила овом искључиво политичком али и противзаконитом одлуком, рекао је за ‘КМ Новине’ покретач ове петиције Марко Новаковић.

На питање да ли би иступање из овог спортског савеза нанело штету Србији и српском спорту, Новаковић каже да то не може да се деси јер „ни један клуб из Србије неће више никада освојити Лигу Шампиона или Лигу Европе, а и да освоји то све дође и прође а образ остаје заувек“.

„Сутра ће да буде и ФС Косово, онда ће бити нова репрезентација Србије која ће се такмичити без Космета. Па, хоћемо ли за ту Србију навијати? Зар да навијамо против Косова, против најсветијег дела српске земље и идентита да навијају Срби?“ пита Новаковић.

Петиција је изазвала велико интересовање и стиже бројна подршка која се мери стотинама потписа и првих неколико сати.

У коментарима се оштро осуђује ова криминална одлука некада спортског друштва а од данас политичког тела. „Тамо где су они, ту не треба да будемо ми и обрнуто.“, „КОСОВО ЈЕ СРБИЈА!“, „Неправда и фашисти“ само су неки од коментара.

„Има важнијих ствари од пуког пикања лопте. Наш народ ту игру никада није заиста волео, за разлику од неких других колективних спортова: волео је само да буде преко фудбала у неком друштву Енглеза, Немаца, Шпанаца, Француза, да буде прихваћен, баш као и сви ови наши ЕУ фанатици. Лично не мислим да је ово некаква судбоносна одлука УЕФА: све то може једном да нестане, баш као и измишљена држава Косово, па и многе друге измишљене државе на свету, у које Србија, као својеврсни раритет, напротив не спада. Питање је само: у којој мери ми морамо да трпимо разна понижења током тог привременог стања. Ја овде за то не видим никакав разлог: европска фудбалска федерација је легло криминала и корупције, ми нисмо заиста луди за фудбалом, плус ћемо се, као бонус, отарасити штеточина из ФСС – чист добитак!“ оцена је једног од потписника ове петиције коју и ви можете потписати на ОВОЈ СТРАНИ.

Горан Петровић

ИЗВОР: kmnovine.com

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.