Патријарх Иринеј: Док је Срба, биће и Косова!

Друштво0

Поздравом „Мир Божји – Христос се роди“ патријарх Српске православне цркве Иринеј данас је предстојећи Божић по Јулијанском календару честитао православним вјерницима у Србији, у расејању, и на Косову и Метохији, с позивом да живе у љубави и слози.

„Поздрављамо божићним поздравом сву нашу духовну дјецу у отаџбини и расејању, и позивамо их да живе у међусобној братској љубави, у љубави Божића. Посебно се молимо за распето Косово и Метохију, нашу духовну и националну колијевку, коју је велики Његош назвао ‘грдним судилиштем’ „, навео је Иринеј у божићној посланици.

По његовим речима, „док је Срба, биће и Косова!“, а „Косово је душа Србинова!“.

„Зато ће Косово и Метохија бити и остати наша земља, јер су ту наша Голгота и наш Јерусалим“, поручио је Иринеј.

„Божић нам оснажује и враћа библијски благослов: „Рађајте се и множите и напуните земљу!“ Дај Боже да овај благослов постане мјера живота српског народа и свих народа на земљи, јер би на тај начин пакао братоубиства и чедоморства био замијењен рајским миром и пуноћом живота“, истакао је Иринеј.

„Нека од овог Божића оживи Србија и нека наше породице испуни радост и дјечија игра“, навео је патијарх.

„У ове благословене божићне дане молимо се Господу, Цару мира да угаси непријатељства међу народима, да спасе људе Своје широм свијета и да буде милостив свима нама“, навео је Иринеј и додао да овај Божић „призове у заједницу и све оне који су се на било који начин одвојили од цркве“.

ИЗВОР: ИН4С

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.