ОПЕТ ЕВРОПА – „МАРШИРА И ПЕВА“

Ваш глас0

По митинзима и скупштинама опозиција ударила на власт, власт на опозицију, поделио се народ „за“ и „против“ – окупатора! Умутиле се боје демократије са диктатуром – обојена револуција поново фарба Србе и цео Балкан?! Шири се НАТО, велича Блајбург, дичи се Црна Гора окупацијом, тетоше Шиптари, бришу Срби, пукла Македонија по линији границе Велике Албаније, Русима спакован рат у ноте – „пева“ наддржава Европа – поново гурнута у „славну“ историју…?!

Читаву своју историју Европа, или сама иде, или је гурају у – наддржаву?! Мало, мало ето ти ње – сви под једну власт – од Рима, Наполеона, преко Хитлера до ЕУ?! Све је исто: место на ком се одвија, циљ којем се стреми, места додељена државама за врх и дно – спаковани снови у мамац на удици – једино се диригент смењује?! Сви „ујединитељи“ били су њени до овога ЕУропејскога, чијом диригентском палицом витла – Америка наших снова?! Под Америма, на опште задовољство ЕУропејских „ћинбеника“, најближа јој претходница – Хитлерова Нацистичка, уместо угашена – на свим згариштима васкрсава?!

Само у једном дану, 14. маја, разиграли су припремљене сударе, сусрете, протесте, прославе помена и у песму спаковали рат?! Европа поново маршира и – „пева“?!

У Бањалуци, 14. маја, гурнули Србе једне на друге?! Истога дана, у исто време, у два митинга, опозиција је Републику Српску „ослобађала окупације“ – власт је „бранила срцем од издаје“?! Ту су и српски „пријатељи“, међу којима поново Ђерђ Сорош, који је, како су нам приказали документ, кешнуо доларе и то поименце сваком опозиционом вођи, па задовољно трљају руке чекајући резултате долара уложених за амоуништење Срба?! Пумпа се народ, распирује ватра, умутиле се боје демократије са диктатуром – обојена револуција поново фарба Србе и цео Балкан?! Државни врх Србије, заједно са Његовом светошћу српским Патријархом, позива на разум и отказивање заказане бањалучке „битке“ са трибина између два табора подељенога српскога народа?! Опозиција у Српској – која је власт на нивоу БиХ, јурнула демократијом против власти Српске – која је опозиција у БиХ?! Поред захтева из социјалне сфере, опозиционари Српске траже ванредне изборе на свим нивоима заједно са јесењим локалним и прелазну заједничку владу која би те изборе припремила! Може – каже власт, али избори на свим нивоима – и у БиХ, тамо где су опозиционари Српске – власт, а Миле Додик – опозиција?!

Победника, овога пута, на срећу, није било, макар не онако како су једни очекивали, а други стрепели! Народ није био толико луд колико су се „режисери“ надали и колико би им „чинило“ посао! Међутим, ово је тек почетак! Циљ је зацртан – пукотина инсталирана?! Кад се пукотина међу народ запати – суноврат после иде к’о од шале?!

Како је само посејано уродило плодом у Македонији?! Они су толико пукли на „демократе“ и „диктаторе“ – тачно посред Македоније, куда вијуга линија границе Велике Албаније?! Тамо је пријатељски Запад инсталирао македонскога Ђинђића – Зајева, има чак и исто име – Зоран! Данас су дошли до тога да сваки дан имају протесте – имали су и 14. маја?! Изборе на којима се „демократски“ долази на власт, одложили су са 24. априла за 5. јун, а те од 5. јуна за…?! Све док прецизно не измере које је то време потребно да народ довољно полуди и загарантовано „изабере“ западнога демократу Зорана Зајева – нема избора?! Мада – брзо ће – народ је близу пожељног лудила?!

И Шиптари скоро сваки дан протествују по Приштини, па су и 14. маја напунили улице! Њима је мало оно што им је наш пријатељски Запад дао агресијом, ратним злочином, геноцидом и окупацијом?! Сад су их заштитници – ови наши пријатељи – примили и у чланство УЕФА и ФИФА, без обзира што чланови тих фудбалских организација могу бити само они који су државе и који су чланице УН?! Ма, никад оваквога поштовања права, поготово правде, било није?! Није ни чудо што су се, тамоони, потпуно и саживели с тим да је српски КосМет „њихов“?! Толико да сад „њихову државу“ Косово бране и територијално и етнички?! Траже да се изврши демаркација границе са Миловом Црном, јер су, као, ту они оштећени?! Траже и поништење одлуке Бриселског споразума о Заједници српских општина, јер – какво би то било шиптарско Косово – а Срби тамо?! Боже драги – које лудило?! Ма, пљунута наддржава Европа из најславнијих јој недавних времена под демократом – из низа јој историјских демократа – Хитлером?!

И Мило је, дан пре 14. маја, имао кулминацију демократског наступа у демократској Црној?! Код њега је опозиција још октобра прошле године изашла на улице! Ту су били шатори, песма, бине и говоранције, па онда полиција, пендреци, хапшења, па куповина дела „опозиције“, након чега је Мило поново утемељио власт и – одахнуо! Онда је опозиција (Демократски фронт), ових дана, накратко ушла у парламент да се „изразговара“ с влашћу и обрати народу! Ма, ни два дана не би – дође и Мило – у петак 13.! Опозиција га дочека скандирањем: „Мило лопове, Мило лопове“! Он је слушао, слушао, ударао ритам главом, а онда узвратио: „Браво, кретени“?! Потом су се стуштили једни на друге, наста черупање, гурање, спречавање – умало да песницама реше демократију у Црној! Е, сад Мило неће више у Скупштину, где би требало да се усвоји споразум владе и дела опозиције (читај: прелетача) о „фер“ изборима! Мило каже послао им је предлог, нема образлагања, тамо је његова владајућа ДПС и његова „опозиција“ – има већину – не зебе од гласања?! И што би?! У Милову владу је ушло онолико „опозиције“ колико му је било довољно да остане на власти?! Кад му је прифалило у редовима парламентарне „опозиције“ – Мило је остатак наватао из ванпарламентарних „опозиционих“ редова – е, ово друго спада у, досад, невиђена чудеса којих се први досетио Мило?!

Додуше, није то једини „патент“ – Црна је пуна чудеса?! У свим овим западним играријама – „опозиција“ је миљеница – осим у Црној?! Тамо је миљеник – Мило?! Он више није, као назадни Његош, Србин – Црногорац је?! Неће Његошеву ћирилицу – оће латиницу?! Неће ни Његошеву Српску православну цркву – хоће своју у МУП-у регистровану?! Неће Русе – ‘оће Америку! Неће слободу – ‘оће НАТО окупацију! Први је у историји Црне Горе који се одрекао српскога КосМета у корист шиптарских окупатора, сад чекамо још само да се песма Краља Николе „Онамо намо за брда она“ – прогласи хушкањем на хегемонизам, ратни злочин и геноцид над Шиптарима! И да је мање – западни „пријатељи“ би за Мила „руку у ватру“, а не оволико колико никад нико досад у историји за српске „пријатеље“ урадио није?!

И Хрватска држава се уписала у 14. мај! Тамоњена недавно изабрана власт, која се ни око чега не може сложити нити добити већину да нешто изгласа у Парламенту, тог дана је – и то цео државни врх – опет сложно марширао на Блајбург, где је ’45. усташе стигла правда за све јаме, јадовна, јасеновце и казане у којима су, кувајући Србе у сапун – дошли до државе?! Отишли су да одају „сућут“ усташама – творцима и незаобилазним „ћимбеницима“ у стварању државе им Хрватске?! Преци њима државу – они прецима „сућут“ и славље?! И сад им ту неки замерају – да ми нико није дирао Хрвате!!! Ја ништа „честитије“ од оволике захвалности потомака својим прецима – видела нисам?!

На крају, овај историјски 14. мај завршен је – „песмом“ – целокупне ЕУропе и поданика јој – само два дана након што су, заједно с Америма – пред врата Русије – у Румунији – инсталирали НАТО-ов антиракетни штит?!

На том 61. такмичењу за „Песму Евровизије“ у Шведској, победила је Украјинка Џамала, певајући песму „1944.“?! У новоизмишљеном начину гласања, где су, ради лакшег штимовања, уместо збрајања дали посебно гласове жирија, а посебно публике, у директном преносу овог игроказа 42 земље учеснице, пратио се својеврсни рат Запада против Русије око Крима – спакован у ноте?! У овој математичкој бици, преко своје учеснице Татарке Џамале, која је песмом лила сузе на сцени због своје баке коју је са Крима ’44. протерао Стаљин – Украјина је доказивала распеваној Европи да је Крим њен, а не руски?! Ударио Запад сложно нотама по Русији, оптужујући је за империјализам – узвраћа Русија прозивајући их за фашизам – „пева“ ЕУропа из свега „мозга“?! Ту ти болећиви, мирољубиви и невини Запад, ганут у’вати оловку и – математички порази руског представника?! То што је Русија убедљиво водила и по гласовима гледалаца и кладионица, решено је тако што 21 земља од 41 која је гласала – ни гласа Русији није дала?! Заврши Русија ову „битку“ на трећем месту, али – џаба вам, господо, и математика и антиракетни штит – Крим се неповратно – вратио кући!!!

ИЗВОР: milijanabaletic.com

Foto-ilustracija: Tanjug/Nemanja Jovanović, Wikipedia

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.