Томислав Кресовић: Опасне авантуре србијанског муфтије Нумана

Политика0

Нови дух ислама у Србији
Нови муфтија србијански Абдулах Нуман, који је иначе рођен као Иван Трифуновић, али је са 19 година променио веру, рођен је у Београду 1950. Током пута у Индију, у Великој џамији Аџмира у Родестану, са 19 година преушао је ислам. У Аустралији је завршио четири факултета – исламске науке, филозофију, социологију и економски менаџмент. Нуман је постао и универзитетски професор, добио сина Керима и ћерку Муну. Бивши Србин постаје својом вољом муслиман. Нуман је просвећен и образован, али очигледно је да као муфтија србијански делује под туђим утицајем и не у интересу Србије И њене верске и етничке стабилности већ по моделу “верско-политичке” марионете која екстремним изјавама треба да гради мултиетничност Србије и Балкана. Прва “шок” изјава новопостављеног муфтије србијанског који одговора неким другим интересима јесте да Босна мора да се уједини, а Република Српска да престане да постоји. По Нуману, проблем у региону може се решити само истином. Према његовом мишљењу, то значи укидање Републике Српске. Нуман каже: “ Истина је да се једна земља која је величине тепсије, као што је БиХ, не може поделити на више република. То су онда републике толико велике да их свако од нас може ставити у горњи џеп кошуље.”

Муфтија Нуман исламски као спин доктор
Муфтија србијански Нуман добро разуме у појмове нације, државе и вере, и Балкана као бурета барута. Муфтија Нуман не само да ради против Дејтонског споразума већ баца “фатву” на опстанак БИХ у целини и Републике Српске Сада муфтија Нуман спинује и свесно обрће тезу пропагандно типа и каже: “Замислите шта би било кад би се сада Србија поделила. Када би Санџак постао република Санџак или када би Војводина постала република Војводина и када би након тога те две републике заузеле став. Ми сада више нисмо исто, ми смо сада нешто потпуно друго.“ Управо ово што изговара муфтија Нуман мисле острашћени исламски фанатици у Санџаку и њихови политичари поут др Угјланина који траже федерализацију Србије или верско политички званичници у федерацији БИХ.

За кога ради муфтија Нуман?
Муфтија Нуман чија је мисија уравнотежености и одржавања мира и стабилности у Србији на бази етничког и верског, баца искрице које могу да буду опасне по стабилност и републике Српске и Србије. Недавни притисак из Сарајева и међународних кругова да се у етнички састав Републике Српске укључи и око 200.000 људи пореклом из БиХ и Републике Српске, расељених, а не регистрованих, махом муслимана, у функцији је промене етничког састава РС и самим тим и њене позиције у БИХ. Таква политика је опасно оружје за укидање Републике Српске и гашење дејтонских права које има Република Српска. По тој матрици статистичког завода у Сарајеву, који је под инструкцијама Бакира Изетбеговића, иступа и муфтија Нуман, који по писању таблоида “Курир” сматра да није у реду ни то што у Републици Српској „нема толико муслимана колико их је било“.
Нуман развија тезу: “Свим људима се мора помоћи да се врате у места у којима су рођени. Морамо наћи решење да обезбедимо повратак свима који то желе. Ми смо један народ, морамо наћи заједнички језик и одустати од будалаштина да је један народ бољи од другог. И дан-данас Хрвати мисле да су сви против њих, Срби такође… Морамо се помирити како бисмо били и економски јачи. Погледајте како се живело некада, а како се живи сада.“ Ово што сада говори муфтија србијански Нуман у супротности је са угледом, позицијом муслимана у Србији и такву изјаву не би дао ни славни Србин–потурчењак Мехмед паша Соколовић који је ширио ислам и Отоманско царство и утицај на Балкану, али је свом брату Макарију и његовим потомцима омогућио да владају Пећком патријаршијом и обнове светосавље у турском царству. Сад муфтија Нуман жели, не само укидање Републике Српске, већ и гашење православља и светосавља и пропагирање новог сукоба, посебно у светлу ширења ИСИЛ-а на Балкану и постојања радикалних исламиста у БиХ више од 20 година, који су у функцији светог рата против хришћанства и Европе.

ИЗВОР: vidovdan.org

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.