Омогућити породицама да поставе Зид плача у Бриселу

Друштво0

Удружење породица киднапованих и убијених на Косову и Метохији упутило је отворено писмо предсједнику Србије Александру Вучићу са молбом да члановима породица омогући организован авионски превоз и вишедневни боравак у Бриселу да би пред тамошњим институцијама поставили зид плача – „Косметске жртве“.

Београд - "Српски зид плача
Београд – „Српски зид плача

Из Удружења је наведено да је зид плача – „Косметске жртве“ материјални доказ на коме се налазе имена 2.500 жртава, међу којима и стотињак предратних српских цивилних жртава.

У Удружењу сматрају да је, ако су Хрватска /за хрватске жртве/ и БиХ /за муслиманске жртве у Сребреници/ организовано водиле породице жртава и мајке у бијелим марамама испред Хашког Трибунала приликом пресуда српским генералима, праведно да и Србија организује породицама косметских жртава и мајкама у црним марамама одлазак испред сједишта ЕУ.

Породице су замолиле да Амбасада Србије у Бриселу посредује и тражи пријем за њих са најважнијим представницима ЕУ.

„Зид плача – `Косметске жртве` заслужује да буде у Бриселу, за разлику од /Рамуша/ Харадинаја и /Хашима/ Тачија, којима је место у тамници. Нећемо границе, нећемо помирење са злочинцима, хоћемо само правду за `Косметске жртве`“, поручују из Удружења.

Извор: СРНА, Јадовно

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.