НИЈЕ СВЕ ОНАКО КАКО НАМ СЕ ЧИНИ – поучна прича

Ваш глас0

Девојка је чекала авион у чекаоници једног великог аеродрома. Пошто је требала дуго чекати, одлучила је да купи књигу како би јој време брже прошло. Уз књигу купила је и пакетић кекса.
Села је у ВИП чекаоницу како је нико не би узнемиравао. Поред ње је била столица са кексом, а са друге један господин који је читао новине. Кад је она почела узимати кекс и господин је узео један. Она се шокирала, али ништа није рекла и наставила је читати књигу.
У себи је помислила: “ма гледај ти ово, да само имам мало више храбрости, до сада бих га већ ударила“ Сваки пут кад је она узимала један кекс, човек поред ње, не обазирући се ни на шта, узимао је исто тако један. Наставили су тако док није остао само један у пакету и девојка помисли: “Бас ме занима ста ће сад да уради!“ Човек узе последњи кекс и подели га на два дела!”
“Ово је заиста превише”, помисли ђевојка, шокирана узе своје ствари, књигу, торбу и оде према излазу из чекаонице. Када се осећала мало боље, након што ју је прошла љутња, села је на место где није било никога да би избегла неке друге неугодне догађаје. Затвори књигу и отвори торбу да је убаци у њу. У том тренутку угледа пакетић кекса, још увек нетакнут.
Постиде се као крадљивац и тек тада схвати да је кекс, исти као њен, био од господина који је седио поред ње, али који је, без шокирања, нервозе или препотенције, поделио и свој последњи комад са њом, тотално супротно од ње, којој су били повређени понос и осећаји.

Колико пута у нашем животу ћемо или смо појели туђи кекс, а да то никад нећемо или нисмо ни сазнали?

Пре него што дођете до брзоплетог закључка и пре него што почнете мислити лоше, ГЛЕДАЈТЕ са пажњом детаље, врло често ситуација није онаква како изгледа нама на први поглед.

ИЗВОР: portalomanija.com

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.