Немци тврде: Срби су писали „Ргведе“

Друштво0

Београд – Господа Милорад Буха и Рајко Лежаић, председник Владе, односно Скупштине Републике Србске Крајине у прогонству, писмом су се обратили Председнику Српске академије наука и уметности (копије свога писма упутили су и председницима Републике, Владе и Скупштине Србије), не само у име србског народа прогнаног од 1990. до 1995. године из Републике Србске Крајине и Хрватске, него и у име свих Срба, без обзира на њихову религиозну припадност и на њихово отуђење из Србства – претапањем у друге народе, остварено колонијалним притисцима током претходних столећа, али и „братским и јединственим“ идеологизовањем кроз педесетак година комунистичке власти у брозовској Југославији.
Овом приликом, као и више пута до сада, потписници најновијег писма скренули су пажњу његовим примаоцима на кривотворења у друштвеним наукама (пре свега историјској и језичкој науци) и Срба и осталих Словена, кривотворења која су успела да наметну подвалу, или неистину, да су Словени описмењени тек у 9. столећу по Христу. Та неистина, или лаж, већ деценијама трује бројне нараштаје наша деца по школама и на универзитетима, а на истој тој неистини производе се најразличнија магистарска, докторска, академијска и разна друга неприлична звања. Са тим у непосредној вези, ваља знати да је Руска Петровска академија наука пре неколико година упутила један меморандум свим словенским академијама наука тражећи од њих да се одрекну илузија о наводној ћирилометодијској словенској писмености.
А да су давни преци данашњих Срба и осталих Словена творци светске писмености, још у 19. веку тврдили су Милош С. Милојевић и Сима Лукин Лазић, а у 20. и 21. веку Светислав Билбија, Радмило К. Стојановић, Радивоје Пешић, Олга Луковић Пјановић, Јован И. Деретић, Драгољуб Антић, Милутин Јаћимовић и многи други самостални истраживачи, чија се дела у Србији потпуно одбацују.
С обзиром на то да се у научним установама Републике Србије и у Српској академији наука и уметности одбацују истински (тачни) закључци наведених србских истраживача о древној писмености србских (словенских) предака, потписници овога писма сматрали су изузетно корисним да његове примаоце подсете на несумњива сазнања савремених немачких научника и немачких научних установа. Немци, наиме, наводе да су најстарије песме света «Ргведе» (сачуване у Индији) писали србски (словенски) преци, или Аријевци – како их именују друштвене науке у свету. Ослањајуђи се на таква сазнања, Немци су 1994. године отворили Српски музеј (Вендски музеј) у Котбусу (Cottbus), који данас располаже, поред осталих потврда, и археолошким налазима у Сибиру, налазима који упућују на древну културу српских (словенских) предака.
У наставку, дат је само један део тих немачких сазнања (или закључака), у којима Немци древне Србе зову и Вендима и кажу да су они писци „Ргведа“ – а од ове речи је потекло и то друго име за Србе (Венди):
„ВЕНДОГРАД ИРИЈСКИ“
Вендоград Иријски – древни град на обали Иртиша, назван по својим оснивачима Вендима (Србима). Немци и дан-данас Србе зову Венди или Сорби. Венди су добили своје име, јер су сачували и преносили знање Веда.
Археолози су остатке овог града пронашли недалеко од рејонског центра Бољшеречје у Омској области. Ископавања су почела 1998. године, а археолози су Вендоград, службено назван Њу Аркаим, сврстали у споменике прото-градске културе.
У Словенско-Аријским Ведама, на страни 102, о Вендограду се каже и следеће:
,, …И преносило се слово о Великом Извору Животне Силе, у далека и стародревна времена, када су се на великим свечаностима у великом Вендогарду Иријском окупљали синови Родова Расе Велике и многи потомци Рода Небеског из свих крајева и покрајина земље. И пре почетка велике свечаности сви они су одлазили у Храм Рода и Светилишта свих Светлих Богова. И приносили су бескрвне жртве благом и световеликом Богу Роду и својим Светлим Родовским Боговима, и свим небеским Боговима-Заштитницима, за још једну мирну и плодну годину.
Тада су била веома плодна временау свим областима Беловодја и Расеније, где су славно живели и радили мудри синови Родова Велике Расе. Сви Небески Богови и Мајка-Природа богато су даривали своје потомке, велике трудбенике и творце…Велика благост и заштитништво према свима који живе од свога рада долази од великодушног Бога Рода, сматрали су житељи Вендогарда Иријског, и поштовали га више од других трипут светлих Небеских Богова и Богиња. И приређивали су у част Светлога Бога Рода велике свечаности и веселе празнике. И долазили су на те велике свечаностииз свих урочишта и скитова урманских мудри сребрнокоси Старци-приповедачи да би поучавали људе Мудрости Древној, коју чуваху Родови њихови током многих хиљада поколења Раса…“
Да се све не би свело на причу, Председнику Српске академије наука и уметности, и председницима Републике, Владе и Скупштине Србије, послат је снимак табле са називом овог немачког музеја, на којем лепо пише – СРПСКИ МУЗЕЈ, али су дати и основни подаци о њему, па и адреса, бројеви телефона и мејлови.
С обзиром на то да један од сарадника Српске академије наука и уметности по имену Радивоје Радић – говори се за њега да је професор на Филозофском факултету у Београду и руководилац Византолошког института исте те Српске академије наука и уметности – пише књиге против онога што су о србској писмености и србској старини писали наведени србски истраживачи, и не само они, (његова књига: «Срби пре и после Адама») и упорно тврди да су се Словени описменили у 9. столећу по Христу, било би упутно да се упусти у оповргавање научних открића Српског музеја у Немачкој и докаже да све то није тачно, нарочито да није тачно да су давни преци данашњих Срба написали «Ргведе».

ИЗВОР: vaseljenska.com

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.