Народ Србије ће тужити НАТО за бомбардовање ’99: Тражи се ПРАВДА за 2.500 жртава!

Друштво0

Београд – На предлог српске Краљевске Академије, а уз благослов српског Патријарха, у току је формирање правног тима у коме ће своје знање ујединити најбољи адвокати из наше, али и из других европских земаља. Након изгласане већине гласова чланова Академије, тај експертски адвокатски тим водиће Срђан Алексић, познати нишки адвокат.

Они имају задатак да у име Србије сачине тужбу против НАТО-а и то за материјалну и нематеријалну одштету грађана који су били лично погођени током бомбардовања 1999. године.

Иако је током претходне деценије Југославија, а потом и Република Србија, више пута покушала да правду због бртуалне агресије и осамдесетодневног бомбардовања НАТО алијансе потражи на суду, готово сваки пут та борба је била безуспешна, јер је међународни суд у Хагу, сваки пут истину „видео“ на страни Алијансе.

Након готово 17 година од последњег ваздушног напада, научна елита наше земље одлучила је да поново покуша да законским путем истера истину на видело.

“Искрено, и ја сам био изненађен када сам примио позив од високих представника Академије и тиме што су баш мене предложили да будем председник, односно вођа тима адвоката, који су током свог дугогодишњег рада показали да су прави стручњаци за међународно право, тако да ћемо се потрудити да овај пут тужбу што темељније саставимо и да идемо до краја, због свих жртава а посебно због оних који су се борили за своју земљу и због њихових породица”, изјавио је Срђан Алексић, нишки адвокат.

Алексић је додао да је већ контактирао са колегама из Француске, Аустрије, Италије, Русије и колегама из још неких земаља, који су, према његовим речима оберучке прихватили да сви заједно заступају нашу земљу и боре се за наплату материјалне и нематеријалне одштете.

Милосрдни анђео усмртио преко 2.500 грађана Србије

Подсећамо, деветнаест земаља Алијансе је 24. марта 1999. у 19.45 часова, из четири ваздухопловне базе у Италији, али и са бродова у Јадранском мору, започело ваздушне ударе крстарећим ракетама и авијацијом, на више места у Србији и Црној Гори. Према процени Владе Србије, у бомбардовању је погинуло најмање 2.500 људи, од којих 89 деце (према појединим изворима укупан број погинулих био је готово 4.000), а рањено је и повређено више од 12.500 особа.

НАТО режира обрачун у Македонији

Емисија Линија фронта 5: Анти НАТО активности у Црној Гори, смрт Чуркина, Путиново признавање докумената ДНР и ЛНР (Видео)

Тема која уједињује источне Европљане: Трошкови НАТО одбране

У бомбардовањима, која су без прекида трајала 78 дана, тешко су оштећени инфраструктура, привредни објекти, школе, здравствене установе, медијске куће, споменици културе.

Грађанин

ИЗВОР: ВАСЕЉЕНСКА 

 

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.