Mој праунук ће гледати Америку у пламену. Из гроба ћу му поручивати, тражили су, добили су.

Ваш глас0

Догодило се нешто страшно, мисле сви који ми пишу. Монсанто, злогласна америчка твртка која је уједно и један од највећих свјетских произвођача ГМО производа донирала је 445 тисућа еура вриједно сјеме кукуруза пољопривредницима у Хрватској, Србији и БиХ да би им помогла засијати њиве уништене поплавама.

Тај Монсанто познат је и по томе што је производио отров којим су Амери засипали Вијетнам убијајући њиме биљке, Вијетнамце, животиње и своје војнике. Ја ову информацију морам слати даље зато јер је ГМО храна отров који изазива алергије, неплодност, побачаје и рађање дјеце са деформацијама. Ево, пријатељи моји, ја послала. Чему? Кога ће то ГМО деформирати на овим просторима? Људе које су Амери побили бомбама са осиромашеним ураном? Њихову дјецу? Унуке? Читава бивша Југославија је земља у којој живе деформирани. Може ли један маил, може ли милијун маилова ишта промијенити на овим некад нашим просторима?

Нема шансе док нетко не саспе трилијун тона отрова на Америку. До тада… Кад сам ја била млада Амери су били Амери али свијет је био боље мјесто. Ми смо протестирали против рата у Вијетнаму, многи су Американци бјежали у Канаду да не би у Вијетнаму морали тровати природу и убијати невине. Данас смо огуглали јер знамо да просвједи не помажу. Америка је највеће зло у људској повијести. Има оружје, њене корпорације лову, њени владари осјећај да су непобједиви и бесмртни.

Ми, обични људи, некад Југославени, гледамо ватромет зла и насиља сретни што је циркус изашао из нашег града па сад дивља негдје другдје. Тренутно Жидови са врха брда ушушкани на каучу гледају како у пламену вриште палестинска дјеца. Оне које не запале бомбом пале ручно. Да се Хитлер из гроба дигне рекао би, претјерали сте, дечки. Грађане Хрватске то узнемирава једнако колико сијање ГМ0 сјемена, цркавање наших војника у Афганистану, убијање сиријске дјеце нашим оружјем, распад нашег здравства, школства, привреде, пољопривреде. Укратко, јебе нам се на све теме.

atomska-bomba

Додуше, што бисмо могли учинити да нам се не јебе на све теме? Рећи НАТО-у одлучно НЕ? Хрватска има шансе за побједу у рату са Америком колико су је имали Жидови ратујући са Хитлером у његовим плинским коморама. Колику имају Палестинци у Гази. Ирачани у Ираку. Колику је имао Гадафи прије него су га рашчеречили ширитељи демокрације.

Како живјети у оваквоме свијету и не си спрашити метак у главу? Срећом, Путин се баш не да зајебавати. Кинези нису Хрватска. Кад се удруже, кад попизде, на овоме ће се свијету лакше дисати. До тада, шаљимо једни другима “важне” маилове и присјећајмо се, ми старији, добрих старих времена кад су Амери на далеке земље бацали пакете са жутим сиром и тврдом мармеладом.

Ја нисам депресивна. Једнога ће дана мој праунук ушушкан на каучу гледати Америку у пламену. Из гроба ћу му поручивати, не осјећај се кривим, тражили су, добили су. Злочеста сам? Горјет ће и дјечица? Па? Дјечица данас горе у Гази а свијет боли кур*ц.

 
 

Извор: in4s.net – Блог Ведране Рудан, фото: Дневне

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.