ЛЕК ИЗ ДУМЕ ЗА ЦРНУ ГОРУ

Политика0

Добро је да се неко бави Црном Гором, а да није само из Вашингтона, одакле годинама долази тортура једноумља и пропаганде, каже за Спутњик Марко Милачић из Покрета за неутралност Црне Горе, реагујући на декларацију руске Думе, којом се НАТО земље позивају да појачају дијалог о распоређивану америчких система противракетне одбране у Источној Европи.

Посланици Државне думе су озбиљно забринути због политике увлачења Црне Горе у НАТО, што уноси раскол у црногорско друштво и ствара висок степен социјално-политичке напетости у тој земљи, наводи се у обраћању руске Думе парламентарцима Црне Горе, Србије, Босне и Херцеговине и Македоније, као и парламентима држава чланица НАТО-а и ОЕБС-а.

Дума је подржала идеју о формирању Балканског савеза неутралних држава, за коју се у Црној Гори залаже део опозиције, али и Покрет за неутралност Црне Горе.

Извршни директор те организације Марко Милачић поздравља потез руских парламентараца. Он за Спутњик каже да је овакав апел више него потребан у овом тренутку зато што већ годинама две криминогене елите, једна у Црној Гори на челу са Милом Ђукановићем и друга у Бриселу спроводе тортуру над народом Црне Горе.

„Лековито је кад видимо да неко пружа геополитички отпор томе, па и на нивоу резолуција. Добро је да грађани Црне Горе виде да се неко бави нама, да констатује ноторну чињеницу да долази до свеопште, брзо развијајуће милитаризације и ширења на исток, према Русији и Кини. Црна Гора није мала у овом случају, њена позиција је огромна, имајући у виду да је она експеримент, да се тиме шаље порука да се неће дозволити било чији, осим утицаја НАТО-а на Балкану“, каже Милачић.

Он додаје да је случај Црне Горе порука за Србију, али и читав регион. Зато сам убеђен да је геополитичка игра која се тренутно води око Црне Горе много већа, надмашује саму Црну Гору, додаје Милачић.

„Због тога резолуција руске Думе тачно прецизира, а ја сам истог мишљења, да долази до раста тензија имајући у виду да се ради нешто што није у складу са вољом народа, а када се тако нешто ради, то мора да изазове тектонске поремећаје. Наравно да су они прикривени медијима и спиновима, али у суштини, у души народа, у колективној подсвести и свести осећа се једна озбиљна нелагода, зато што се ради нешто што народу није по вољи. Овде се ради о тихој, софистицираној украјинизацији Црне Горе, што је врло опасно“, оцењује један од лидера Покрета за неутралност.

Он очекује да ће се реакција црногорских власти на декларацију државне Думе и овога пута свести на пропагандне флоскуле, односно позивање Русије на немешање у унутрашње послове Црне Горе. То је смешно, имајући у виду да с друге стране имамо брутално свакодневно мешање Запада, на које се нико не обазире, каже Милачић за Спутњик.

„Америчка амбасадорка Маргарет Ен Ујехара и немачка одлазећа амбасадорка Гудрун Штајнакер говоре као министарке у влади Мила Ђукановића или као да су запослене у Министарству одбране Црне Горе. Те амбасаде су и када је у питању финансијска подршка оперативном раду на терену жестоко, директно и отворено укључене у промовисање НАТО интеграција, а црногорска власт све то поспешује“, закључује Милачић.

Посланици Думе позивали су парламентарце држава-чланица НАТО-а да схвате колико су опасне последице за европску безбедност у случају ратификације протокола о приступању Црне Горе НАТО-у од 19. маја 2016. године, али и да подрже захтеве највећих опозиционих снага земље у спровођењу референдума о уласку у Алијансу.

ИЗВОР: SRB.News-Front.info

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.