Ле Пен: Хилари Клинтон значи рат, пустошење и дестабилизовање света

Политика0

Лидер француске крајње десничарске партије Национални фронт Марин ле Пен подржала је републиканског кандидата на председничким изборима у САД Доналда Трампа, упозоривши да би његова демократска противница Хилари Клинтон донела рат и недаће свету, јавља Ројтерс.

„Све, само не Хилари Клинтон — то је оно што је у најбољем интересу Француске“, рекла је синоћ Ле Пен Си-Ен-Ену, одговарајући на питање ког америчког председничког кандидата подржава. Ле Пенова је изразила уверење да „Хилари Клинтон значи рат, пустошење, дестабилизовање света, економске изборе који би били погубни по француски народ, геостратешке изборе који би довели до глобалних сукоба“.

Лидер француске крајње деснице са Трампом дели стратегију која се заснива на представљању себе као „антисистема“, наводи британска агенција. „Нама је заједничко то што нисмо инсајдери, нисмо део система, не зависимо ни од кога и не примамо налоге ни од једне финансијске институције“, рекла је она, говорећи о Трампу и себи.

Марин ле Пен је кандидат на француским председничким изборима који ће бити одржани априла 2017. Иако њена све популарнија партија има успеха код гласача због антиимигрантских ставова, Ле Пенова је у својим говорима обазривија од Трампа, примећује Ројтерс.

ИЗВОР: ТАНЈУГ, vostok.rs

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.