Компакт: За BLM и LGBT не важе правила

Политика0

Потпуно занемаривање правила заштите од заразе појачало је осјећање да за политичка окупљања важе двоструки аршини

Више стотина људи учествовало је на „Кристофер стрит деју“. Према нaводима полицијске управе у Дрездену, није било кршења прописаних мјера (Фото: Константин Хенс. Извор: MDR)

(Компакт, 7. 9. 2020)

У Дрездену је, као сад већ незаобилазан догађај у календару, одржана LGBT парада „Кристофер стрит деј“ (Christopher Street Day – пандан „Паради гордости“ у Њемачкој и Швајцарској – нап. Стања ствари), поново протестујући против наводно хомофобне већине друштва.

Потпуно занемаривање правила заштите од заразе појачало је осјећање да за политичка окупљања важе двоструки аршини.

На недавним демонстрацијама против ограничавајућих мјера у Берлину полиција је унапријед забранила скуп с образложењем да се сумња да се учесници неће придржавати прописаних мјера. Поставља се питање зашто исто није урађено и у овом случају. Уз то, зашто полиција није реаговала видјевши да се учесници не придржавају прописаних правила?

Као и у случају демонстрација под називом „Црни животи су вриједни“ (Black Lives MatterBLM), гдје се заштитне мјере поводом короне у потпуности пренебрегавају, режим Меркелове поново нам показује који протестни покрет ваља, а који не.

С њемачког посрбило, скратило и приредило: Стање ствари