Како су Срби постали Албанци (ВИДЕО)

Политика0

Срби у Албанији били су једна од најобесправљенијих националних мањина у Европи чије је потпуно нестајања спречило само време које неминовно доноси промене.

  
Док су Шиптари, део албанског народа, уживали већа права на КиМ него њихов остатак у Албанији, Србима су истовремено меана имена, вера, језик и тако су нестајали. Ни данас нема велике разлике у њиховом положају.

Позната документарна емисија РТС-а „Квадратура круга“ на свом Јутјуб каналу објавила је видео под називом „Како су Срби постали Албанци“. Иако није емитована ових дана већ нешто раније, изузетно је важан дкумент и представља опомену и подсетник шта ће се десити и са Србима са Косова и Метохије ако дозволимо да власт заври своју причу „о компромисима“са шиптарским сепаратистима.

Испрва народ, његова имена, називи а затим и наслеђе албанизоваће се и представити као „косоварско“ односно албанско. Срба ће нестати у корену!Погледајте и покажите видео свима који могу да утичу на то да издаја каква нема премца у српској историји, у Албанији има доказа о свој својој величини и несрећи.

О свему остало је много доказа али жива реч ипак оставља највећи утисак. Послушајте сведочење Срба из Скадра.

Извор: КМНовине

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.