Како су Србе у Црној Гори национално преименовали у Црногорце

Политика0

Поступи по наређењу!

Технологија је била врло једноставна у рубрици народност, ако си се исказао да си српске, они су то једноставно прекрижили и написали црногорске.

Школско свједочанства Наода Вуковића, из Меруље – Срез Шавнички, ученика 4. разреда основне школе у Новаковићима од 10. јула 1945. године, показује како су одмах послије Другог свјетског нове комунистичке власти по директиви преименовали дјецу – Србе у Црногорце.

Наод Вуковић који живи у Никшићу и може потврдити вјеродостојност овог значајној документа о ,, покрштавању“ Срба у Црногорце.

Технологија је била врло једноставна у рубрици народност, ако си се исказао да си српске, они су то једноставно прекрижили и написали црногорске.

svjedo;anstvo

Из свједочанства се јасно види да су дјеца учила српски језик, који је данас једноставно декретом преименован у црногорски, по истом моделу који су комунистичке власти користиле 1945. године.

Из ових разлога није се чудити да су Срби, којих је било у књажевини Црној Гори 1909. године 94,38 %, на првом посљератном попису ,, демократске“ 1948. године, за вријеме резолуције Информбироа ,, нестали“ и били симболично исказани са 1, 78 %.

Народности црногорске у књажевини и краљевини Црној Гори није постојало и била је 0 %, да би ,, демократске“ 1948. године нагло нарасла на 90, 67 %.

Данас се неокомунисти чуде како је Срба на попису 2003. године било 31, 99 % , а Црногораца 43,16 % ?
За очекивати је да се у будућности ствари врате у логичку раван, и да се Црногорци врате народности својих предака тј. да буду Срби.

П.С. Обратите пажњу ко је “ покрштавао“ Наода Вуковића?  Нико други до учитељ и управник школе а његов браственик Арсеније Вуковић !!!

ИЗВОР: ИН4С

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.