Кад се заврши обнова катедрале Нотр Дам, Европа ће бити исламска!

Друштво0

Фабризио је пословни човјек у педесетим годинама. Живи у Риму, има жену и кћерку, средњошколку. Од недавно пије женске хормоне и расту му груди. Већ је договорио операцију промјене спола у Београду јер је тамо јефтиније него у Италији. Иде редовно код психијатра који му „помаже да прихвати нову животну улогу“.

15.07.1099. крсташка војска ушла је у Јерусалем. У само два дана крсташи су побили више од 40 000 муслимана, јевреја, али и локалних хришћана. Један католички свештеник пише да је крви било до коњских узда. Када су 461 годину раније, 638. муслимани заузели Јерусалем, нису дирали ни јевреје, ни хришћане.

Непосредно након првог крстарског рата (1096.-1099.) настаје у тајности најинтригантнији витешки ред свих времена – „Ред сиромашних витезова Криста и Саломонова храма“ или једноставније Темплари. 1118. Хуго де Паyенс је са осам витезова (на почетку 6, касније су се још двојица прикључила) почео искапања на мјесту негдашњег Саломоновог храма. Девет година никог нису примали у своје редове, а онда се враћају у Европу и за кратко вријеме постају највећа корпорација, највећа поморска сила и највећа банка, са највећом стајаћом интеренационалном војском, ММФ и НАТО – пакт оног времена. Масовна хапшења Темплара почела су у петак, 13.10. 1307, а пет година касније папа је распутио ред.

Баш у вријеме успона Темплара започиње градња монументалних готичких катедрала, од којих је најпознатија ова Нотре Даме у Паризу. У стотињак година саграђено их је преко 100. Свака за себе је јединствено ремек дјело и чудо над чудима, свака у себи обједињује огромна арихитектонска, математичка и астрономска знања, обртничке вјештине, умјетничка умијећа и врхунску духовну и филозофску мисао. Како у мраку средњек вијека, док се Европа тисућу година није купала настају готичке катедрале које немају никаквог узора у времену које им је претходила, немају развојни пут, нити би их данас могли саградити оним средствима којима су располагали средњовјековни људи?

Да ли су Темплари са собом доњели нека тајна знања која су пронашли на Истоку? Или су они били ред за јавност, а у тајности је постојао ред иза реда, тзв. „Сионски приорат“ за који Ватикан тврди да је измишљен, а католички екперти у својим књигама покушавају доказати да није постојало тајно друштво које је чувало изворно хришћанство и преносило га чак и у мраку средњег вијека? Је ли само пука случајност што су у мјесец дана изгорјеле чак двије катедрала у Паризу, Нотр Дам и прије ње црква светог Сулпиција Побожног, а обје се налазе на тзв. „Ружиним линијама“ о којима је писао покојни Михаил Баигант? Можда то никад нећемо сазнати, али оно што је сигурно је да су готичке катедрале осмишљене као мјесто сусрета човјека са собом и својим Богом.

И са чим се у Нотр Даму кад је погледао у себе сусрео модерни западни Европљанин, овај што ће за који дан у Београду остати без сполног органа? Шта види западна Европа кад погледа саму себе?

Види друштво у којем се жена са два презимена и три малтезера сматра напредном, а мајка са троје дјеце примитивном. Види друштво у којем су цркве празне и служе као туристичке атракције, а пуне су јавне куће. Друштво у којем су ријалити замјенили образовни садржај, највеће медијске куће су творнице за производњу лажних вијести, а свака алтернативна информација проглашава се „руском пропагандом“. Друштво гдје нико не смије објавити вијести о тисућама злочина и силовања које врше исламски мигранти, који ни након што генерацијама живе у Паризу или Марсеју не желе промјенити свој начин живота, него постају још отворенији за радикалне исламистичке идеологије. Друштво које има своје комесаре и инквизиције, у којем се негдашња комунистичка морално-политичка подобност назива „политичка корекност“, а вербални деликт „говором мржње“. Друштво у којем пропада све, природа и питка вода, а расту само зло, насиље и настраности сваке врсте.

Лицемјерно је кукање запада за хришћанском катедралом, кад је тај исти запад одвано убио бога у хришћанском Богу. Кад је тај исти запад увезао у Сирију (земљу у којој је настало хришћанство, јер се апостол Павле обратио управо на путу за Дамаск) терористе тзв. исламске државе који су разваљивали Палмиру. Када су савезници против Руса тог истог запада, Талибани, 1998. у долини Бамиyан у Афганистану на висини од 2500 метара срушили Будине статуе старе 2 000 година. Кад је тај исти запад 2004. на Косову њемо проматрао уништавање 35 православних сакралних објеката, од којих 19 споменика културе прве категорије.

Западна Европа треба катедралу коју ће осликати призорима са геy параде, ликовима особа са „флуидним родним идентитетом“ и мушкараца који у средњим двадесетим годинама пате од импотенције јер су зависни о порнографији, са фрескама политичарима и бизнисмена који троше скуп кокаин, па су рибе и јегуље у лондонској Темзи дрогиране од њиховог урина… Они који су градили Нотр Дам катедралу сад се окрећу у гробу, њихову поруку Европљани нису чули, али зато ће добро чути позив мујезина на молитву, кад умјесто торњева, европске катедрале буду имале минарете.

Аутор: Горан Шарић, католички теолог и историчар
Извор: ИН4С, Магацин портал

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.