Георгиев: Литије настављамо – не могу нам преко ТВ објавити да наша вјера није наша и да смо неки други

Ваш глас0

„ЛИТИЈЕ СУ ТУ ДА ВРАТЕ СТВАРИ НА СВОЈЕ МЈЕСТО И НАДАМ СЕ ДА ЋЕ СЕ ТО БРЗО ДЕСИТИ“

Учешће у литијама сам узео зато што сматрам да је то моје људско право да на тај начин изразим своје мишљење и огромно незадовољство и да једноставно дам своју подршку људима који су показали да знају ко су и које су вјере и да нису постали од неких других

Моја порука би била да се људи уздају у своју памет, у своју вјеру и Бога, да се не дају завести шпекулацијама глобалиста, него да се стрпе јер знамо шта нам је чинити када ово са вирусом прође

__________________________________________________________________________

„И ПОРЕД тога што није било могућности присуствовања васкршњој Литургији,  дан је био веома радостан и на сву ову невољу треба само духом још више ојачати и наоружати се, бити још захвалнији и ближи Богу, јер нас не може неки обични лабораторијски вирус избацити из наших мисли и устаљеног начина живота“, казао је гостујући на васкршњој “Интернет литији” кантаутор и продуцент Владо Георгиев.

Одговорајући на питање -шта су за њега лично представљале литије – г. Георгиев је истакао да литије, не да су представљале већ и даље представљају нешто величанствено, јер по његовим ријечима, то још није завршена прича:

„Сви већ добро знају зашто смо учестовали на литијама и зашто ћемо опет учествовати на литијама а то је док ствари не дођу на своје мјесто. Учешће на литијама сам узео зато што сматрам да је то моје људско право да на тај начин изразим своје мишљење и огромно незадовољство и да једноставно дам своју подршку људима који су показали да знају ко су, које су вјере и да их не могу преко телевизије тако рећи кроз два дана научити да су неко други, да су постали од неких других. Наравно литије су ту да врате ствари на своје мјесто и надам се да ће се то врло брзо десити када прође овај вирус.”

Чувени пјевач је нагласио да су литије феномен не само локалног већ и глобалног карактера:

„Људи су глобално гледајући постали као војска неког дигиталног сатане, који раде као по команди шта им се каже и видјети да се негдје доста људи окренуло религији и Цркви представља новост. Из тог разлога људи су успјели да се пробуде, јавно на културан и достојанствен начин појављују се редовно и без грешке сваки пут молитвено и мирно на литијама, тако да можемо казати да је данас то свјетска ријеткост и примјер свима.

– Моја порука би била да се људи уздају у своју памет, у своју вјеру и Бога, да се не дају завести шпекулацијама глобалиста, него да се стрпе јер знамо шта нам је чинити када ово прође. Имамо своја посла која ћемо да рјешавамо један по један, а ја се надам да ћу убрзо бити у могућности да вам свирам и да вас мало увеселим“, казао је на крају разговора за “Интернет литију” чувени пјевач и продуцент Владо Георгиев.

     

ИЗВОР:    https://mitropolija.com/2020/04/19/vlado-georgiev-svi-znaju-zasto-cemo-opet-ucestvovati-na-litija balkanska geopolitika