Додик првацима дели маске с грбом Републике Српске

Ваш глас0

Српски члан Председништва БиХ Милорад Додик, у сарадњи с Републичком управом Цивилне заштите, подржао је иницијативу да за све ђаке прваке у Републици Српској буду израђене заштитне маске, које су спремне и биће достављене свим школама у Српској пре почетка школске године, објавиле су Вечерње новости.

“Желимо да у време епидемије ширимо осећај одговорности. Верујемо да ће то њима бити интересантно јер се на свим маскама налази грб Српске. Верујем да ће их користити за заштиту свог и здравља њихових родитеља, наставника и свих заједно”, рекао је Додик.

Он је захвалио Републичкој управи Цивилне заштите која је помогла у реализацији ове идеје.

Директор Републичке управе Цивилне заштите Милан Новитовић рекао је да је по Додиковој идеји ова управа у сарадњи са фирмом из Козарске Дубице успела да уради заштитне маске за све прваке. Додао је да ће 10.000 заштитних маски бити достављено у 206 школа према списку који је доставило Министарство просвете и културе.

“Маске могу да се перу, памучне су и еколошка боја је на њима. Најбитније је да се и у свести деце изгради одговорност. Ово је пример да заједничким снагама морамо деловати у свим активностима за спречавање ширења коронавируса у Српској”, рекао је Новитовић.

Извор: Н1, Српска ствар