Дочек америчких трупа у Њемачкој: Идите кући!

Политика0

Хиљаде америчких и њемачких трупа, тенкови и војна опрема послати су у Пољску и државе које се граниче са Русијом, од Естоније до Бугарске, како би наводно обезбиједили „одбрану од руске агресије“. Међутим, бродови који су довезли прве трупе војника дочекани су у њемачким лукама са поруком недобродошлице: „Војско, иди кући!“. Протестанти су на улицама Бременхавена тражили да Алијанса прекине звецкањем оружјем.

Новинар Дејвид Свонсон, казао је за РТ (Russia Today) да жали што у САД не постоје јачи протести какви се виђају по Њемачкој.

Упитан да прокоментарише оптужбу САД-a како Rусија шири лажне вијести, Свонсон је казао да се непријатељство са Русијом намјерно потпирује ради профита:

„САД, чланови министарства тзв. одбране у Вашингтону скоро па отворено говоре о профиту као главном мотиву због којег се потпирује непријатељство са Русијом. Што се тиче слања хиљада трупа – америчких и њемачких, у Пољску и државе које се граниче са Русијом, са све тенковима и опремом – ако нисте у стању да се претварате да руска агресија заиста постоји, не можете наставити са овим.

Сва НАТО агресија мора бити дефанзивна – ако Русија тврди другачије, онда Русија шири лажне вијести,“ казао је иронично Свонсон

Док НАТО притиска, у Њемачкој протести против Алијансе и рата

anti-nato

Свонсон је нагласио да је управо НАТО онај који је агресиван. Он је казао да Вашингтон у задње двије недјеље чини све да створи непоправљиво непријатељство између запада и Русије које ни Доналд Трамп нити било ко други неће моћи да ријеши, и то чине чак и под ризиком отвореног насиља а не само хладноратовског непријатељства.

Он је за РТ казао да не може са сигурношћу да процијени колико је извјесна ескалација сукоба између НАТО-а и Русије, али да ће она у себи засигурно убрајати пропаганду о наводним руским злочинима у америчким медијима.

„То укључује и проширење НАТО-а и притисак на њене чланице да се придруже ескалацији сукоба док истовремено у Њемачкој имате озбиљне протесте оних који желе мир и који су против тога да америчке и њемачке трупе буду послате на исток.

Нема нас довољно у САД да слично протестујемо,“ напоменуо је Свонсон.

ИЗВОР: ИН4С

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.