Човек ако не опстане духом није човек – а Вучић нам каже да мењамо свест (ВИДЕО)

Политика0

Човек ако не опстане духом, сопством, он више није човек. А овде нам овај врховник говори да треба да мењамо нашу свест, казао је писац Момчило Селић поводом недавне изјаве Александра Вучића, преноси „Правда“

Селић је коментарисао и неке од изјава, како је навео тзв. српске интелектуалне елите о Вучићевом унутрашњем дијалогу о Косову и Метохији.

„Ја само знам да у САНУ има пар људи који су у проблему зато што се супростављају том идотизму које гура тип као што је председник САНУ Владимир Костић, а који је по струци лекар. Он говори у своје име, а требало би да претставља академију, јер ко претставља академију требало би да представља народ. Он се, каже, поводом тзв. унутрашњег дијалога о Косову и Метохији брине за моју децу – а ја му поручујем – Нека хвала, Костићу!,“ казао је он.

Недавну изјаву писца и академика Душана Ковачевића да „Србија нема деце за нови рат“ Селић сматра неоснованом.

„Шта му је то требало“? Све што је могао добио је, шта може да изгуби? Јер ако види Вучића, Вулина и Зорану Михајловић и Брнабићку, ако он њих види као особе са којим би сео за сто и попио по ракију са њима, онда ја мислим да тај човек има озбиљан душевни проблем, да не кажемо духовни“.

Писац је прокоментарисао и изјаву предсједника Србије Александра Вучића, који сматра да Срби треба да мијењају своју свијест.

„Човек ако не опстане духом, сопством, он више није човек. А овде нам овај врховник говори да треба да мењамо нашу свест. Под условом да је много паметнији него што је, и да је натчовек, он то не би смео да каже, јер свест се не мења ни керу. Ако си узео кера, Немачког овчара, нећеш ти од њега правити рот фајлера, пудлицу или теријера. Он је немачки овчар. Ако ти то мењаш – ти си кретен. А овде то имамо са највишег места у држави да хоће да мењају свест народу, од човека који није изабран него постављен,“ рекао је Селић.

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.