БРАНЕ СЕБЕ ОД СЕБЕ, А ТО ЈЕ СИЗИФОВ ПОСАО!

Ваш глас0

Кад су подизани српски манастири и цркве на КИМ сви смо било једно, сви смо били исто! Звали су нас Срби православне вере. Других није ни било на КИМ.
Појавом Турака, појавила су се и албанска племена, као ударна песница турских освајача на српске територије и српски народ.
И у том петвековном ропству, под отоманском империјом, Срби су чинили двотрећинску већину на КИМ.
Ослобађајући се турског ропства, ослободили смо и своје саборнице и своју колијевку на КИМ, где смо духом рођени и препознати као Христоносци.
Као такве правоверне, прогонили су нас и подизали на селидбу из националне колевке и Турци и Германи кроз векове. Данас сви заједно удружени и кивни што смо опстали, утркују се, ко ће више зла нанети српском народу, ко ће више побити или живих закопати у бездане јаме, које су намењене само Србима.
Све смо то прегорели, пребродили, васкрсли као феникс, нисмо клонули духом, с вером у Бога опстајемо на ветрометини злих и опаких. Могли смо опстати, све до момента, кад смо почели сами себе гурати у бездан ЕУ мрака, одакле више нема васкрса сем смрти и неповрата.
У новијој историји и оно мало ослонца у резолуцији 1244, којом је гарантовано КИМ у оквиру граница Србије, Уставом регулисано, погазили су властодршци из Београда.
Прво, политички тандем Тадић – Јеремић, питање КИМ повлаче из УН, где смо имали заштиту две пријатељске земље, Русије и Кине у ЕУ, где немамо пријатеља нити заштитника.
Политички тандем, Вучић – Дачић, који су потписали Бриселски Споразум, којим успостављају царину на административној граници покрајине КИМ, признају Устав и законе такозване државе Косово, њихову полицију, судство, обавеза овим Споразумом да једни другима неће сметати на путу ка ЕУ… је директно кршење Устава Србије.
Очигледно је у Србији Уставни Суд и конплетно судство у рукама партијског апарата, па испада по оној народној: “Кадија те тужи, кадија ти суди”.
Да није тако Уставни Суд би реаговао по овом круцијалном питању за државу Србију и српски народ.
Чињеница је да Србија има 58, 79 процената земљишта територије КИМ, од чега значајан део представља имовина СПЦ, затим државна и приватна имовина.
Поставља се питање: ко је тај, који сме и може, да својим потписом отуђи црквену, државну или приватну својину.
Имају право, да се одрекну сопствене очевине и дедовине, али, немају право да буду дарежљиви са туђом имовином!
Бриселски Споразум представља издвајање КИМ из уставног поретка Р.Србије.
Устав Србије предвиђа две покрајине КИМ и Војводину у саставу Србије.
Одрицањем од КИМ није погажен само Устав Србије, већ и оно што су наши преци чинили од постања. Погазили су колевку и гробове српских предака.
Бриселским споразумом су присилили држављане Србије да прихвате држављанство непријатељске такозване државе Косово.
Правдање председника Р.Србије господина Вучића да Срби, ако мисле да опстану на КИМ, морају прихватити Харадинаја, не оправдава од одговорности поступке његових предходника нити њега, према држави Србији нити према Србима на КИМ.
Све ово што се дешава са Србима на КИМ, увукла их је званична антипатриотска, антинационална и антидржавна политика из Београда у договору са западним силама.
Нису Срби са КИМ повлачили питање о сопственој судбини и судбини КИМ из УН-а, нити су потписивали Бриселски споразум. То је радила такозвана политичка елита из Београда, из свиле и кадифе, само да се не дира њихов конфор и ино рачуни.
Србима на КИМ је све једно ко је премијер такозване државе Косово и са ким морају да сарађују. Да ли је то Тачи, Курти, Пацоли…сви су они једноимени Харадинај. То наклапање, шта би било да је Курти је веома неозбиљно скретање пажње са озбиљних последица које следе од неозбиљне власти из Београда.
Реторика Харадинаја и Вучића помаже један другог у спиновању јавног мњења и одрживости на власти.
Властодршци Р.Србије су увукли Србе са КИМ у понизност и безизлазну ситиацију борбе за голи живот, тако да немамо срца нити права да њих окривљујемо. Криви су спинери из Београда за све лоше што се дешава Србима на КИМ. Јер су увукли читаву нацију у ропство.
Србија је окупирана земља на чијем челу је вазална власт која спроводи одлуке окупатора.
Покрет “Српска вертикала” позива Србе на достојанствену борбу за слободу! Слобода је једино вреднија од живота! Све остало је пролазно.
Позивамо народ Србије на дијалог о КИМ. Само народ може дати задњу реч о судбини и статусу своје земље и своје територије!
Србија по вертикали, кроз вене, кроз гене!
Косово је Србија!!!
Председник Покрета “Српска вертикала”
Жељко Чуровић

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.