Браћо Срби, уздајмо се у се и наше пријатеље КИНЕЗЕ и РУСЕ

14 маја, 2020 Ваш глас0

Где је сад та велика Европа?
Што би рекао наш народ, европска солидарност је побегла кроз прозор, чим им је вирус бануо на врата! Комшије су се позатварале у своја дворишта и закључале капије. И ко преживи, причаће како је ЕУ некада била јединствена, моћна и хумана.

***

Највећи српски песник Петар Петровић Његош је написао „У добру је лако добро бити, на муци се познају јунаци“. Данас се свет као и Србија суочава са још једним непријатељем који је невидљив, али опасан а за старије особе смртоносан. Тако тврде стручњаци, а прихватају политичари. Тај вирус се зове корона. Победићемо вирус, ако се повучемо у изолацију. Такву су стратегију спровели Кинези и исту примењује Србија.

Међутим, није довољна само изолација. На првом месту потребно је медицинско особље. Потребна је  медицинска опрема и средства, заштитне маске, рукавице…

Стигла нам је огромна помоћ из Кине и Русије, у виду мецинског особља, опреме, санитарних средстава и све остало. Помоћ је допремљена у Србију у по десетак кинеских и руских авиона.

Европска унија нам није послала помоћ. Сулудо је очекивати помоћ од Немачке и још неких држава које су у двадесетом веку три пута покушале да униште српски народ. Подсећам, било је то у Првом, Другом светском рату и оружаној агресији НАТО пакта на СР Југославију (Србија и Црна Гора) 1999.године. Те исте државе, по сваку цену желе да нам отму Косово и Метохију. Желе да нам ишчупају срце и узму душу. Е, то неће моћи. Српски народ не да. Не да Русија, Кина, Индија… Не дају Срби који живе на Косову и Метохији. Они су нахрабрији део српског народа. Они својим животима чувају свету српску земљу. Иако су од рођења па до краја свог живота, окружени страхом од Албанаца, упркос свему остали су и опстали на  светој српској земљи. Они су наши хероји, јер двадесет и једну годину живе са вером у Бога али без своје војске, без полиције, без судства.

Зато Србијо, буди мајка и Србима на Косову и Метохији и Србима који живе  поред административне границе са Косовом  и Метохијом. Помози прво њима, па онда нама. Срби на Косову и Метохији су двоструко угрожени, од пандемије вируса корона и од приштинске власти. Пошаљи им сво потребно медицинско особље и сву другу медицинску и другу помоћ.
У целој овој, веома тешкој ситуацији, појавило се једно светло. А то је, да је државно руководство најзад признало да нам Европска унија није пријатељ. Дакле, српски народ има пријатеље, али има и непријатеље.

Пријатељи српског народа су: Русија, Кина, Белорусија, Шпанија, Грчка, Румунија, Индија, Бразил….  

Подсећам Србе, кад нам је било најтеже, Русија нам је  помогла:

1. У Првом светком рату, децембра месеца 1915.године, након што се српска војска искрцала код Скадра у Албанији, савезници Енглеска и Француска нису желеле да испуне своје обавезе и помогну српској војсци у евакуацији. Тада је руски цар Николај Други Романов послао ултиматум Енглеској и Француској и наредио им, да одмах изврше евакуацију српске војске на сигурну локацију, под претњом иступања царске Русије из њиховог савеза. Наравно, Енглсека, Француска и Италија су одмах извршиле своје раније преузете обавезе и евакуисале српску својску.

2. Руска Црвена армија је имала одлучујућу улогу у ослобађању Србије и Београда од Немаца 1944.године,

3. Русија је помогла СР Југославији (Србија и Црна Гора) у доношењу Резолуције 1244 СБ УН којом је окончана оружана агресија НАТО пакта на СР Југославију и којом се гарантује територијални интегритет и суверенитет СР Југославије (Србија и Црна Гора),

4. Руски добровољци су учествовали у одбрни српског народа у Хрватској, БИХ, и Косову и Метохији,

5. Руски добровољци су 2014.године приликом поплаве у Обреновцу, спасили око 400 одраслих и 79 деце,

6. Русија је ставила ВЕТО на седници Савета Безбедности 2015.године, на предлог Резолуције Велике Британије, која се односила на Сребреницу. Усвајање ове Резолуције  имало би за последицу проглашење српског народа  за геноцидан народ и постепено укидање Републике Српске,

7. Србија без царина може да извози у Русију 90% произведа,

8. Русија је Српској војсци поклонила 6 мигова, 30 тенкова и 30 борбених извиђачких возила. Од Русије смо купили по повољним ценама противракетни систем „Панцир С1 „.

Кина нам је помогла:

1. Кина нам је дала подршку да издржимо оружану агресију НАТО пакта 1999.године, када је срушена кинеска амбасада у Београду,

2. Кина је била уздржана на седници Савета Безбедности УН дана  10.јуна  1999.године приликом усвајања Резолуције 1244 СБ УН и увек поштовала територијални интегритет и суверенитет СР Југославије и сада Србије, као правног наследника СРЈ, затим Заједнице Србије и Црне Горе,

3. Кина је купила железару у Смедереву и тако обезбедила егзистенцију за више хиљада породица,

4. Кина је купила РТ Бор у Бору и тако обезбедила егзистенцију за више хиљада породица,

5. Кина гради мостове и пруге у Србји.

6.Укупне инвестиције Кине у Србији износе до сада око 10 милијарди евра,

7. Кина нам је послала медицинско особље и сву потребну медицинску опрему за борбу притив корона вируса,

Кинеска и руска лекција о хуманости и солидарности

Ово је поднаслов објављен на порталу `Правда` дана 28.3.2020.године, а поводом текста који је написао Богољуб Карић, власник компаније, који се односи на пандемију изазвану „корона вирусом“. Због изузетне важности и истине, коју износи господин Богољуб Карић, цитираћу одређене делове: „Члан владајуће ЦДУ Штефан Пуш и блиски човек Ангеле Меркел моли Кину за помоћ у борби против короне. Немачки капитализам зове у помоћ  кинески социјализам! Не би ме зачудило и да мој пријатељ Доналд Трамп замоли мог пријатеља Раула Кaстра да му пошаље лекаре и лекове! Заштитна маска покрива уста и нос, а не очи, тако да и дисциплиновани Немци виде оно што су гледали ужаснути Италијани. Шта је дочекао доброћудан и племенит народ италијански, док гледа како њихове очеве и мајке, баке и деке, неки безимени људи у скафандерима одводе и спаљују у крематоријумима, без последњег поздрава својих наjмилијих. И дочекали су да им хуманитарну помоћ и најбоље лекаре дају Кина и Русија, да једна сиромашна Куба шаље своје докторе, док њихови назови савезници из ЕУ не само да им не шаљу ни једну маску, ни једног доктора, него затварају границе.

Где је сад та велика Европа?
Што би рекао наш народ, европска солидарност је побегла кроз прозор, чим им је вирус бануо на врата! Комшије су се позатварале у своја дворишта и закључале капије. И ко преживи, причаће како је ЕУ некада била јединствена, моћна и хумана.“

Вечита борба између добра и зла

Живот је стална борба између добра и зла. Увек зло настоји да победи добро. Сетимо се старе латинске  изреке Homo homini lupus est „Човек  је човеку  вук“. Светски глобалисти намеравају да сачувају само одређен број становника на земаљској кугли. Али, то је само рачун без крчмара. Покушавају, али не могу успети. Од појаве вируса корона до данас, према подацима Џонс Хопкинс универзитета, у свету је  преминуло преко 130.000 становника, оболело преко 2.000.000 (два милиона ) и опоравило око 500.000 (петстотинахиљада). Светска здравствена организација је забринута, одмах је прогласила, не епидемију већ пандемију. Ако вирус напада старије особе, значи ли то да је вирус програмиран. Ако је програмиран, значи да га је произвео човек да би уништио другог човека? Дакле, да ли се на делу се потврђује изрека „Човек је  човеку вук“,.

Према извештају Светске здравствене организације из 2018.године, у свету годишње умре од загађења ваздуха  око 600.000 (шестотинахиљада) деце. Зашто СЗО није прогласила пандемију, имајући у виду број преминуле деце. Живот је сваком мио, ма колико тежак био. Ипак, живот деце је вреднији од живота пензионера, сложиће се сваки разуман пензионер.
Од глади у свету, сваког дана умире по 20.000 (двадесетхиљада) особа. То је изјавио Федерико Мајор у Београду дана 28.октобра 2016.године. У то време Мајор је био председник Савета Европског центра за мир. А својевремено је био и генерални дирекор УНЕСК-а.
У периоду од 2016. до 2018.године у Јемену је због глади преминуло око 85.000 (осамдесетпетхиљада) деце. Ту вест је 2018.године објавила хуманитарна организација „Сејн д чилдрен“.

У свету годишње умире преко 6 (шест) милиона становника због пушења цигарета. Око 100.000 (стохиљада) беба умре годишње у свету због рата и последица ратних дејстава, стоји у извештају Међународне организације „Стоп рату против деце“.
Намеће се оправдано питање. Зашто ћути Светска здравствена организација, када су напред наведени резултати катастрофални? Зашто не предузима прописане мере? Зашто ћуте интелектуалци у најразвијенијим државама света?
О овим и другим питањима, која се односе на Косово и Метохију, светски глобализам, пропаст либералног капитализма, дубокој држави, забрањеној историји Срба, штетности ГМО хране, одговоре су давали и сада дају врхунски српски стручњаци у својим областима и велики родољуби и оснивачи кровне организације „Светло“: Проф. Др Мила Алечковић, председница покрета „Отаџбина“, Др Бранко Драгаш, председник Економског покрета, др.Душан Дунђер, председник покрета „Достојни Србије“, привредник Драган Станојевић, председник покрета „Родољуби отаџбине и дијаспоре“. Овој групи истинских српских  родољуба припадају и:

1. Божидар Делић, генерал српске војске у пензији,
2. Др Владимир Кршљанин, дипломата, научник, политичар,
3. Владимир Лазаревић, генерал српске војске у пензији,
4. Др Владимир  Димитријевић,
5. Др Велимир Абрамовић,
6. Вилибард Ерић, телевизијски продуцент, редитељ,писац,
7. Горан Јефтовић, пуковник српске војске у пензији,
8. Горан Петронијевић, адвокат
9. Дејан Лучић, српски публициста  и геополитичар,
10. Драган Јовановић, писац, новинар, филозоф и еколошки активиста,
11. Драгослав Бокан, српски режисер и књижевник,
12. Зоран Димић, физичар и научник,
13. Академик проф.Др Зоран Милошевић,
14. Проф. Др Зоран Чворовић,
15. Југослав Петрушић, контраобавештајац,
16. Др Јован Деретић, историчар,
17. Др Јасмина Пеев,
18. Др Јована Стојковић,
19. Љубодраг Симоновић,бивши кошаркаш и књижевни публициста,
20. Проф.Др Љубомир Т.Грујић,
21. Милан Видојевић,српски публициста и новинар,
22. Проф.Др Мило Ломпар,
23. Проф.Др Милош Ковић,
24. Др Марко Јакшићпредседник НП „Отаџбина“,
25. Момчило Трајковић, председник Српског покрета Отпора за КиМ,
26. Миле Новаковић, српски пуковник у пензији,
27.Проф.Др Милан Брдар,
28.Проф.Др Миладин Шеврлић,
29. Др Никола Жутић,
30. Никодим Богосављевић, доктор богословије и архимандрит,
31. Небојша Павковић, генерал српске војске у пензији,
32. Никола Алексић, извршни директор Еколошког покрета  за Нови Сад
33. Славко Никић, пензионисани пуковник полиције,
34. Др Слободан Јарчевић,српски публициста,
35. Др Слободан Антонић,
36. Др Светозар Радишић,
37. Др Срђан Цветковић,
38. Др Томислав Кресојевић.

Зато предлажем:

1. Верујмо у Бога, нашу Српску православну цркву и будимо сложни и солидарни,
2. Учинимо оно што је у нашој моћи, а за остало Бог ће помоћи,
3. Верујмо нашим медицинским стручњацима и поштујмо њихове савете,
4. Поштујмо одлуке државних органа,
5. Брат је мио, ма које идеологије био.

И зато, браћо Срби, уздајмо се у се и наше пријатеље Кинезе и Русе.

(Аутор: Михајло Т.Макић
судија у пензији из Деспотовца
)

Извор текста: http://svisrbisveta.org/izdvojeni-tekstovi/braco-srbi-uzdajmo-se-u-se-i-nase-prijatelje-kineze-i-ruse/#ixzz6MPbmBwRO