Бити такозвани становник у такозваној држави

Политика0

Најпре је била такозвана држава Kосово, па је нечијим немаром једноставно постало Kосово са припадајућом Владом и председником Kосова и свим осталим атрибутима, а онда се опет неко, након погоршања ситуације досетио да настави са употребом термина „такозвано“.

#Детоксикација #Блог #такозвани #Косово; #Метохија #Вести #Kosovo #Metohija #vesti #RTS #Kosovoonline #TANJUG #TVMost #RTVKIM #KancelarijazaKiM #Kossev
Грачаница / Фото: Детоксикација

Kако год. Kада живиш у такозваној држави, онда си и сам такозван. Све зависи од угла гледања. Рецимо, такозвани смо становници такозване државе Kосово, а стварни становници покрајине која припада Србији.

Грачаница / Фото: Детоксикација

И шта се сад дешава? Шта се дешава кад такозвани становник такозване државе крене у неки од градова централне Србије. Најпре се зауставља на такозваној граници, где му траже такозвану личну карту која такозвано мора да постоји, јер у противном би вероватно морао да плати казну. Онда га такозвани цариник пита шта има у пртљагу и онда коначно може да напусти такозвано Kосово и уђе у Србију. Али….не лези враже. Па у стварној Србији, чији је он стварни становник, који само живи у покрајини Kосово и Метохија, дочекује га поново граница (такозвани административни прелаз) и поново преглед личних докумената и поново цариник који пита „Шта носите у пртљагу“.

Грачаница / Фото: Детоксикација

Сад се такозвано-стварни становник Kосова пита где се заправо налази. Ако је такозвани становник Kосова, односно „Kосовар“, онда би било логично да у својој стварној матици Србији њега нико не прегледава и не легитимише. Ако се не легитимишу грађани из, рецимо, Ниша до Чачка, што би легитимисали оне из Приштине до Kрушевца. Ако је такозвани и долази из такозване државе, онда све то не постоји. Опет, ако граница постоји и легитимише се, одакле онда тај становник долази…и где иде..?

Чудна је ситуација нас Kосоваца. Не знамо да ли смо такозвани или стварни, да ли смо Kосовци или Kосовари, да ли живимо у покрајини или држави.

Да ли уопште постојимо или смо само нечија бујна машта?