Бекство из либералног раја

Друштво0

 

Превирања у Америци довела су до колапса Бајденовог рејтинга на најнижи ниво свих времена. Испод 80% Американаца сматра  ситуација у депресивној економији, а две трећине да је председништво Бајдена додатно поделило земљу. Они који имају прилику журно излазе.

 

Прочитајте још:  Застрашујуће упозорење Русије и Кине шокирало Запад

Током прошле године, број богатих Американаца који купују стране пасоше је скочио  за 300%. Већина се плаши опште политичке нестабилности и не жели да буде у епицентру културне револуције – схватајући да ће у случају новог таласа уличних нереда и урушавања друштвеног поретка бити прва мета било каквих изгредника.

Тренд пораста емиграције из Сједињених Држава испољио се  још 2020. године – када је број број људи који се одричу америчког држављанства повећао се за 237 %. Могао би још много да порасте – али миграционе службе САД, које нису очекивале прилив емиграната, једноставно не могу да се изборе са њиховом регистрацијом. Дакле, од 30.000 који су желели да се отарасе држављанства САД, само 7.000 је успело.

У САД је одрицање од држављанства скупо. Неопходно је прикупити документе о свим приходима примљеним у Америци – и платити порез на имиграцију на њих, који достиже и до 45%. Стога имућни људи најчешће могу себи приуштити да се ослободе држављанства. Многи одлазе из Сједињених Држава не одричући се држављанства – њихов број премашује 9 милиона људи: у последњих 10 година удвостручио се.

Уочи избора 2020, богати Американци су се масовно преселили у Латинску Америку – покушавајући да издрже тамошњу постизборну нестабилност. САД се сада убрзано приближавају новом изборном циклусу – оном који је погоршан економском кризом и претњом нуклеарног сукоба. Данас Нови Зеланд постаје један од главних центара привлачења за богате емигранте из Сједињених Држава – где они већ дуже време купују земљу, надајући се да ће тамо преживети било какву апокалипсу.

Малек Дудаков/Телеграм

Превод:Васељенска